Impol lani s 35 milijuna eura dobiti, nastavlja ulagati u šibenski TLM

Bez autora
Mar 22 2017

Slovenska tvrtka Impol koja je lani obnovila proizvodnju u šibenskoj Tvornici lakih metala (TLM) prošlu je godinu završila s 35 milijuna eura bruto dobiti, objavio je taj proizvođač aluminija iz Slovenske Bistrice, u čijoj budućoj strategiji TLM ima značajnu ulogu. Kako je uprava Impola navela u priopćenju za javnost, uz objavu poslovnih rezultata za 2016., prošla je godina bila poslovno uspješna, pri čemu je kompanija proširila svoju ponudu valjanih proizvoda i povećala kapacitete zahvaljujući startu hrvatske tvrtke-kćeri Impol-TLM, te najmu pogona posrnulog TLM-a u kojemu je proizvodnja obnovljena. Kao velik proizvođač aluminijskih proizvoda i jedan od vodećih slovenskih izvoznika, Impol je lani imao 543 milijuna eura prihoda od prodaje, što je na razini prethodne godine. EBITDA od 56,8 milijuna za 18 posto je premašila plan, a poslovne operacije u Hrvatskoj važan su dio strategije kompanije da u slijedećih deset godina gotovo udvostruči prihod - na jednu milijardu eura.

Impol lani s 35 milijuna eura dobiti, nastavlja ulagati u šibenski TLMSlovenska tvrtka Impol koja je lani obnovila proizvodnju u šibenskoj Tvornici lakih metala (TLM) prošlu je godinu završila s 35 milijuna eura bruto dobiti, objavio je taj proizvođač aluminija iz Slovenske Bistrice, u čijoj budućoj strategiji TLM ima značajnu ulogu.

Kako je uprava Impola navela u priopćenju za javnost, uz objavu poslovnih rezultata za 2016., prošla je godina bila poslovno uspješna, pri čemu je kompanija proširila svoju ponudu valjanih proizvoda i povećala kapacitete zahvaljujući startu hrvatske tvrtke-kćeri Impol-TLM, te najmu pogona posrnulog TLM-a u kojemu je proizvodnja obnovljena.

Kao velik proizvođač aluminijskih proizvoda i jedan od vodećih slovenskih izvoznika, Impol je lani imao 543 milijuna eura prihoda od prodaje, što je na razini prethodne godine.

EBITDA od  56,8 milijuna za 18 posto je premašila plan, a poslovne operacije u Hrvatskoj važan su dio strategije kompanije da u slijedećih deset godina gotovo udvostruči prihod -  na jednu milijardu eura.

Da bi se proizvodni kapaciteti tople valjaonice u Šibeniku mogli iskoristiti u cijelosti, Impol u Šibeniku planira više modernizacija i investicija.

Direktor Impola Jernej Čokl kazao je da je kompanija nedavno uzela 40 milijuna eura kredita, kako bi u idućem razdoblju mogla financirati nove razvojne programe i povećani obujam proizvodnje, a lani je Impol još prije preuzimanje TLM-a uspješno izdao petogodišnje obveznice u visini od 50 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik