Naplatili 74,4 miliona eura

Bez autora
Mar 22 2017

Uprava carina je u januaru i februaru ove godine naplatila 74,4 miliona eura, što je 13,1 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Na početku marta, carinski dug bio je 4,4 miliona, saopštio je direktor Uprave carina Vladan Joković. On je saopštio da očekuje da će naplata carinskih prihoda u ovoj godini premašiti planirane budžetom. Najveći carinski dužnici su KAP u stečaju, Vektra Podgorica, Tehnostil HVT Nikšić, kod kojih je dug prijavljen u stečajni postupak. Na spisku velikih dužnika su i Plantaže, B&S petrol Rožaje, rekao je Joković. Govoreći o tome hoće li biti ponuđen reprogram carinskog duga, poput poreskog, Joković kaže: Nema reprograma, izuzev odlaganja carinskog duga nastalog pri uvozu na 30 dana od dana prihvatanja carinske deklaracije, uz podnošenje instrumenta obezbjeđenja koji odgovara iznosu odloženog carinskog duga.

Naplatili 74,4 miliona euraUprava carina je u januaru i februaru ove godine naplatila 74,4 miliona eura, što je 13,1 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Na početku marta, carinski dug bio je 4,4 miliona, saopštio je direktor Uprave carina Vladan Joković.

On je saopštio da očekuje da će naplata carinskih prihoda u ovoj godini premašiti planirane budžetom.

"Najveći carinski dužnici su KAP u stečaju, Vektra Podgorica, Tehnostil HVT Nikšić, kod kojih je dug prijavljen u stečajni postupak. Na spisku velikih dužnika su i Plantaže, B&S petrol Rožaje", rekao je Joković za Pobjedu.

Govoreći o tome hoće li biti ponuđen reprogram carinskog duga, poput poreskog, Joković kaže: "Nema reprograma, izuzev odlaganja carinskog duga nastalog pri uvozu na 30 dana od dana prihvatanja carinske deklaracije, uz podnošenje instrumenta obezbjeđenja koji odgovara iznosu odloženog carinskog duga".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik