Srbija otvorena za investicije iz Saudijske Arabije

Bez autora
Mar 22 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa ambasadorom Saudijske Arabije Hani Bin Abdulahom Bin Mohamedom Mominahom, koji je preneo zainteresovanost investitora iz te zemlje da ulažu u Srbiju. Mominah, koji Srbiju pokriva na nerezidencijalnoj osnovi iz Sarajeva, objasnio je da je reč o ulaganjima u sektore turizma, medicinskog turizma, bankarstva, poljoprivrede i industrije. Mihajlović je poručila da je Srbija otvorena za unapređenje poslovne saradnje dveju zemalja, dodavši da će uputiti zvaničan poziv predstavnicima politike i biznisa u Saudijskoj Arabiji da posete Srbiju, kako bi u direktnom kontaktu sa kolegama razmotrili poslovne prilike. Ona je predstavila poslovno okruženje u Srbiji, ističući da naša zemlja ima povoljan geografski položaj i ubrzano radi na infrastrukturnom povezivanju sa regionom, i kao primere navela projekte izgradnje autoputa od Beograda do Sarajeva i autoputa Niš–Merdare–Priština.

Srbija otvorena za investicije iz Saudijske ArabijePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa ambasadorom Saudijske Arabije Hani Bin Abdulahom Bin Mohamedom Mominahom, koji je preneo zainteresovanost investitora iz te zemlje da ulažu u Srbiju.

Mominah, koji Srbiju pokriva na nerezidencijalnoj osnovi iz Sarajeva, objasnio je da je reč o ulaganjima u sektore turizma, medicinskog turizma, bankarstva, poljoprivrede i industrije. 

Mihajlović je poručila da je Srbija otvorena za unapređenje poslovne saradnje dveju zemalja, dodavši da će uputiti zvaničan poziv predstavnicima politike i biznisa u Saudijskoj Arabiji da posete Srbiju, kako bi u direktnom kontaktu sa kolegama razmotrili poslovne prilike.

Ona je predstavila poslovno okruženje u Srbiji, ističući da naša zemlja ima povoljan geografski položaj i ubrzano radi na infrastrukturnom povezivanju sa regionom, i kao primere navela projekte izgradnje autoputa od Beograda do Sarajeva i autoputa Niš–Merdare–Priština.

Mominah je ocenio da su odnosi dveju zemalja dobri, dodajući da će preneti privatnom sektoru svoje utiske o mogućnostima za poslovanje u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik