Ciglana u Inđiji posle osam godina ponovo radi

Bez autora
Mar 22 2017

Posle osam godina zastoja, u ciglani u Inđiji u utorak je počela proizvodnja i otvoreno je 60 novih radnih mesta. U pogon ciglane, koja je u vlasništvu porodične kompanije "Univerzum - Kubušnica", iz Aranđelovca, i modernu proizvodnu liniju koju je Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine, pustio u rad, uloženo je 500.000 evra. Ipak, sa malo više energije i odgovornosti gledamo na domaće kompanije, posebno porodične, poput ove, koja je uložila kapital i znanje, obezbedila savremenu proizvodnu liniju, istakao je Mirović, dodajući da se "Univerzum" odlučio za poslovanje u Inđiji u uslovima realne ekonomije, jer za ovakvim proizvodima postoji tražnja. Mirović je naglasio da domaći privrednici i preduzetnici mogu da računaju na podsticaje sa svih nivoa vlasti, jer je cilj da se domaće preduzetništvo razvija više nego dosad. Savremene tehnološke linije, kvalitetan proizvod, domaći kapital - to je nešto što nam treba u svim opštinama. Zato je naš plan da u naredne dve do tri godine, imamo najmanje po jednu fabriku, domaću ili stranu, u svim opštinama u Vojvodini, sa 50 i više zaposlenih. To će Vojvodinu održati na mestu najrazvijenijeg dela naše zemlje, smatra Mirović.

Ciglana u Inđiji posle osam godina ponovo radiPosle osam godina zastoja, u ciglani u Inđiji u utorak je počela proizvodnja i otvoreno je 60 novih radnih mesta.

U pogon ciglane, koja je u vlasništvu porodične kompanije "Univerzum - Kubušnica", iz Aranđelovca, i modernu proizvodnu liniju koju je Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine, pustio u rad, uloženo je 500.000 evra.

- Ipak, sa malo više energije i odgovornosti gledamo na domaće kompanije, posebno porodične, poput ove, koja je uložila kapital i znanje, obezbedila savremenu proizvodnu liniju - istakao je Mirović, dodajući da se "Univerzum" odlučio za poslovanje u Inđiji u uslovima realne ekonomije, jer za ovakvim proizvodima postoji tražnja.

Mirović je naglasio da domaći privrednici i preduzetnici mogu da računaju na podsticaje sa svih nivoa vlasti, jer je cilj da se domaće preduzetništvo razvija više nego dosad.

- Savremene tehnološke linije, kvalitetan proizvod, domaći kapital - to je nešto što nam treba u svim opštinama. Zato je naš plan da u naredne dve do tri godine, imamo najmanje po jednu fabriku, domaću ili stranu, u svim opštinama u Vojvodini, sa 50 i više zaposlenih. To će Vojvodinu održati na mestu najrazvijenijeg dela naše zemlje - smatra Mirović. 

Plan

Vlasnik "Univerzuma" Branko Spasojević naglasio je da će za godinu - dve investirati u modernizaciju i povećanje kapaciteta, kao i proširenje asortimana ove fabrike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik