Potpuno novi Polo debitovaće na salonu u Frankfurtu

Bez autora
Mar 22 2017

Šesta generacija Volkswagena Polo imaće premijeru u septembru na frankfurtskom auto-salonu, saznaje Autocar. U odnosu na aktelnu generaciju, Polo VI će koristiti novu MQB-A0 mehaničku platformu, imaće izmenjen sistem oslanjanja i unapređenu paletu motora, navodi isti izvor. Kada je reč o spoljnim dimenzijama, novi Polo će biti nešto duži i širi od prethodnika, ali i lakši. Iako se očekuje da će popularni Volkswagenov model iz B segmenta imati evolutivni dizajn u odnosu na aktuelnu verziju, nova generacija će dobiti dinamičniji izgled i restilizovane farove. Za razliku od sestrinske Seat Ibize, koja je imala svetsku sajamsku premijeru na salonu automobila u Ženevi, početkom marta, a koja je dostupna samo u verziji sa 5 vrata, novi Polo će imati i trovratnu varijantu.

Potpuno novi Polo debitovaće na salonu u FrankfurtuŠesta generacija Volkswagena Polo imaće premijeru u septembru na frankfurtskom auto-salonu, saznaje Autocar.
U odnosu na aktelnu generaciju, Polo VI će koristiti novu MQB-A0 mehaničku platformu, imaće izmenjen sistem oslanjanja i unapređenu paletu motora, navodi isti izvor. 

Kada je reč o spoljnim dimenzijama, novi Polo će biti nešto duži i širi od prethodnika, ali i lakši. Iako se očekuje da će popularni Volkswagenov model iz B segmenta imati evolutivni dizajn u odnosu na aktuelnu verziju, nova generacija će dobiti dinamičniji izgled i restilizovane farove. 

Za razliku od sestrinske Seat Ibize, koja je imala svetsku sajamsku premijeru na salonu automobila u Ženevi, početkom marta, a koja je dostupna samo u verziji sa 5 vrata, novi Polo će imati i trovratnu varijantu. 

S obzirom da VW planira da kupcima kasnije ponudi i novi mali SUV na bazi Pola, neizvesno je da li će šesta generacija imati Cross model. 

Što se tiče motora, očekuje se da će Volkswagen zameniti stari 1.4 TSI novim 1.5 TSI motorom, koji se proizvodi u opcijama sa 130 ks i 150 ks. Osnovnu varijantu pogoniće Volkswagenov trocilindarski 1.0 benzinac, koji je dostupan u varijantama sa 65 ks, 75 ks, 95 ks i 115 ks. 

Dizel model dobijaće snagu od unapređenog 1.6 TDI agregata, u više verzija. Spekuliše se i da će se u vrhu ponude naći Polo GTI sa 2.0 litarskim TSI motorom koji razvija preko 200 "konja".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik