Većina "first minute" aranžmana rasprodata

Bez autora
Mar 22 2017

Većina "first minute" popusta popusta za ovogodišnje letovanje već je završena i ostao je tek poneki aranžman koji će se, kažu u turističkim agencijama, do kraja meseca rasprodati. Najveće interesovanje i ove godine, očekivano, vlada za Grčku. U ovu zemlju, koja je tradicionalan izbor srpskih turista, veliki broj građana otići će za "male pare", odnosno za samo 50 do 60 evra, koliko će platiti smeštaj i prevoz. Cene za najposećeniju letnju destinaciju domaćih turista su na nivou prošlogodišnjih ali, kažu u agencijama, ima i pojedinih hotelijera koji su podigli cene. Bez obzira na to, Grčka je i dalje najprihvatljivija za srpski budžet. Da je ponuda raznovrsna sasvim je sigurno, što kada je u pitanju destinacija, ali i kada je reč o smeštaju i vrsti prevoza.

Većina "first minute" aranžmana rasprodataVećina "first minute" popusta popusta za ovogodišnje letovanje već je završena i ostao je tek poneki aranžman koji će se, kažu u turističkim agencijama, do kraja meseca rasprodati.

Najveće interesovanje i ove godine, očekivano, vlada za Grčku. U ovu zemlju, koja je tradicionalan izbor srpskih turista, veliki broj građana otići će za "male pare", odnosno za samo 50 do 60 evra, koliko će platiti smeštaj i prevoz.

Cene za najposećeniju letnju destinaciju domaćih turista su na nivou prošlogodišnjih ali, kažu u agencijama, ima i pojedinih hotelijera koji su podigli cene. Bez obzira na to, Grčka je i dalje najprihvatljivija za srpski budžet.

Da je ponuda raznovrsna sasvim je sigurno, što kada je u pitanju destinacija, ali i kada je reč o smeštaju i vrsti prevoza.

U jeftiniju varijantu letovanja ubraja se sve ono što podrazumeva smeštaj, sa sve avionskim prevozom, i cenom do 250 evra po osobi. U grupu aranžmana za koje se može reći da su ni skupi ni jeftini spadaju svi oni koji, sa avio prevozom, koštaju do 400 evra, dok oni preko tog iznosa, u koji nije uključena ova vrsta prevoza ili se on dodatno plaća, mogu da se podvedu pod skupe aranžmane.

Koliko su cene šarolike svedoči i podatak da se, na primer, na grčko ostrvo Rodos može otići i za 250 evra (deset noćenja i prevoz). Za istu tu cenu u ponudi je, recimo, i Crna Gora, ali bez prevoza.

Šta je u ponudi

Iako je tek ponešto ostalo od jeftinih aranžmana, ne znači da ih uopšte nema. Jedna od ponuda je, recimo, sedam noćenja u Grčkoj, u Olimpik biču po ceni od 70 evra za najam i prevoz. Povoljnih aranžmana ima i za grčka ostrva, poput Krfa, gde najam apartmana za 10 noći, sa avionskim prevozom, košta 168 evra.

Povoljno se može otići i u poznato italijansko letovalište Rimini, gde sedam noćenja sa doručkom i avionski prevoz, koštaju oko 300 evra.

Aranžmani do 400 evra

Nešto skuplja varijanta, koja takođe postoji u ponudi, su letovanja za 300 do 400 evra, a destinacije su najrazličitije. Tako je, po ceni od 335 evra, moguće otići na Palma de Majorku, i boraviti u hotelu na bazi polupansiona, sa sve avionskim prevozom. Nešto skuplje je letovanje u Alanji (Turska), gde isti aranžman (avion, 10 noćenja i polupansion) košta od 366 evra.

U poređenju sa ovim aranžmanima, desetodnevni boravak na Siciliji je nešto skuplji, jer su u cenu od 385 evra uračunati najam smeštaja i avionski prevoz.

Malo skuplja varijanta je i letovanje u Petrovcu u Crnoj Gori, gde polupansion, sa sedam noćenja i sopstvenim prevozom, koštaju 343 evra.

Pristojna cena AI aranžmana

I za one sa dubljim džepom naravno da postoji izbor, i moguće je naći vrlo pristojne aranžmane po ceni do 500 evra po osobi. Jedna od takvih destinacija je Ljoret de Mar (Španija), gde noćenje sa doručkom i avionski prevoz koštaju od 465 evra.

Slično košta i letovanje u Kemeru u Turskoj, gde deset noćenja sa avionskim prevozom, ali i ol inkluziv varijanti, košta 497 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik