Otočani za 43 kapitalna projekta dobili 19 milijuna kuna

Bez autora
Mar 23 2017

U okviru Programa razvoja otoka u 2017. godini, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac, u petak će u Splitu s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave potpisati ugovore o sufinanciranju 43 mala kapitalna projekta, za što je u proračunu osigurano 19 milijuna kuna. Najniži pojedinačni iznos je 170.000 kuna, a najviši 850.000 kuna. Po toliko su dobili općina Lumbarda za sustav odvodnje otpadnih voda, općina Lopar za izgradnju sportske dvorane, grad Korčula za obnovu Doma kulture, grad Vodice za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Prvić Luci, općina Blato za izgradnju galerije i muzeja, te grad Mali Lošinj za rekonstrukciju zgrade ribarnice. Maksimalni iznos dobila je i općina Nerežišća, koju je donedavna vodio sadašnji ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.

Otočani za 43 kapitalna projekta dobili 19 milijuna kunaU okviru Programa razvoja otoka u 2017. godini, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac, u petak će u Splitu s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave potpisati ugovore o sufinanciranju 43 mala kapitalna projekta, za što je u proračunu  osigurano 19 milijuna kuna.

Najniži pojedinačni iznos je 170.000 kuna, a najviši 850.000 kuna. Po toliko su dobili općina Lumbarda za sustav odvodnje otpadnih voda, općina Lopar za izgradnju sportske dvorane, grad Korčula za obnovu Doma kulture, grad Vodice za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Prvić Luci, općina Blato za izgradnju galerije i muzeja, te grad Mali Lošinj za rekonstrukciju zgrade ribarnice. Maksimalni iznos dobila  je i općina Nerežišća, koju je donedavna vodio sadašnji ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.

Njegova je općina sada dobila novac za izgradnju dijela komunalne infrastrukture gospodarsko-poslovne zone Balun - Vrpovje. Općina Preko dobila je 300.000 kuna za drugu fazu projekta Avantura otok, Stari temelji, novi sadržaji, a za koju su lani dobili 830.000 kuna.  Riječ je o uređenju i obilježavanju maslinskih putova, kako bi se razvio cikloturizam. U prvoj fazi je uređeno 12 odmorišta i vidikovaca, te probijeno i uređeno 20-ak kilometara putova.

Vlada će financirati i sanaciju sustava desalinizacije na Lastovu, rekonstrukciju nestambenih zgrada u viškom Samogoru, uređenje dijela rive u Komiži, uređenje obale luke Sali, rekonstrukciju zelene tržnice u Tkonu, izgradnju dječjeg vrtića u Grohotama, popločanje trga u Jelsi, betoniranje putova na Vrgadi, adaptaciju Kneževog dvora u Gradu Pagu, uređenje turističkih staza u Smokvici, rekonstrukcija zgrade ribarnice u Malom Lošinju, izgradnju dječjeg igrališta u Mircima, projekt izgradnje autobusnih čekaonica na stajalištima u gradu Rabu te modernizaciju javne rasvjete u gradu Hvaru, Vignju, Postirama, Sućurju i Trpnju. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik