Cube dobio milion evra za svoju b2b online platformu

Bez autora
Mar 23 2017

South Central Ventures sa zadovoljstvom saopštava da je njihova osma investicija do sada namenjena vodećoj kompaniji u sferi poslovnih informacija u Srbiji. Reč je o kompaniji CUBE (Kjub), a investicija je namenjena za dalji razvoj njihove inovativne platforme poslovnih podataka. Ujedno, ovo je najveća investicija u neku srpsku kompaniju do sada od strane ENIF fonda (Enterprise Innovation Fund). Globalno tržište poslovnih informacija je veliko, a projektovani održivi rast od 5,2 odsto na godišnjem nivou dostići će vrednost od 45 milijardi dolara u 2021. godini, predviđa vodeća svetska istraživačka i konsultantska tehnološka kompanija Teknavio (Technavio). CUBE-ova platforma poslovnih informacija se razvija na najsavremenijim tehnologijama. Predstavljaće jedinstveno mesto na kome će moći da se prate i međusobno porede finansijski parametri kompanija, kao i njihov digitalni nastup na Internetu, na brži i jednostavniji način i iz pouzdanih izvora.

Cube dobio milion evra za svoju b2b online platformuSouth Central Ventures sa zadovoljstvom saopštava da je njihova osma investicija do sada namenjena vodećoj kompaniji u sferi poslovnih informacija u Srbiji. Reč je o kompaniji CUBE (Kjub), a investicija je namenjena za dalji razvoj njihove inovativne platforme poslovnih podataka. Ujedno, ovo je najveća investicija u neku srpsku kompaniju do sada od strane ENIF fonda (Enterprise Innovation Fund).

Globalno tržište poslovnih informacija je veliko, a projektovani održivi rast od 5,2 odsto na godišnjem nivou dostići će vrednost od 45 milijardi dolara u 2021. godini, predviđa vodeća svetska istraživačka i konsultantska tehnološka kompanija Teknavio (Technavio).

CUBE-ova platforma poslovnih informacija se razvija na najsavremenijim tehnologijama. Predstavljaće jedinstveno mesto na kome će moći da se prate i međusobno porede finansijski parametri kompanija, kao i njihov digitalni nastup na Internetu, na brži i jednostavniji način i iz pouzdanih izvora.

Njihovo rešenje će koristiti poslovne podatke sa ciljem stvaranja korisnog izvora lako dostupnih informacija za masovnu upotrebu među svim profesionalcima, a ne samo onih sa finansijskim obrazovanjem i iskustvom. Nauka velikih podataka (Big data science), mašinsko učenje (machine learning) i pametno kombinovanje finansijskih i takozvanih mekih podataka, učiniće ovu platformu živim organizmom koji će vremenom učiti i rasti, postajući nezaobilazan izvor informacija ne samo za prodavce ili stručnjake iz oblasti ljudskih resursa, već i za student i istraživače.

"Svesni smo brzo rastuće potrebe za dostupnim podacima i poslovnim odlučivanjem koje je bazirano na njima. Zato posle više od 1.000 klijenata iz različitih poslovnih sektora prelazimo na univerzalniju platformu koja će nas učiniti više od vodećeg pružaoca finansijskih podataka. U isto vreme postali smo atraktivni investitorima i programerima koji su zainteresovani da rade na interesantnim projektima, najnovijim tehnologijama i u potpunosti našem rešenju. SCVmeđunarodna mreža i njihova investicija će nam omogućiti da jače i brže rastemo kao kompanija, zbog čega smo posebno zahvalni i srećni", ističe Marko Radojičić, jedan od suvlasnika kompanije CUBE.

CUBE-ova filozofija poslovanja i jedinstven pristup koji se može opisati kao “podaci ljudima”, a ne samo pojedincima sa finansijskim iskustvom, prepoznat je zbog svog potencijala za regionalni i međunarodni razvoj ove FinTech kompanije.

CUBE Risk Management Solutions su osnovali 2012. godine Marko Radojičić i Milan Popadić. Kompaija je važi za vodećeg pružaoca poslovnih informacija. Pored procene kreditnog rizika, izveštavanja i usluga monitoringa, bavi se analizama poslovnih tržišta, trgovinskim izveštajima i praćenjem konkurencije. Njihova rešenja i prodajni alati namenjeni su velikom broju kompanija koje već posluju na tržištu Zapadnog Balkana. Kompanija zapošljava 30 stručnjaka sa poslovnim iskustvom iz različitih oblasti poslovanja.

"Poslovno odlučivanje postaje sve više vođeno podacima a kompanije traže načine da budu bolje informisane o mogućnostima i rizicima. CUBE se pozabavio ovim problemom i omogućava svojim klijentima da pojednostave prodajne procese, menadžment rizika i komplajens. Impresionirala me je sposobnost osnivača kompanije CUBE u realizaciji njihove ideje i želim da vidim dalji rast kompanije u region", izjavio je Jan Kobler, direktor SCV.

South Central Ventures (SCV): South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) je fond koji raspolaže iznosom od 40 miliona evra namenjenih investicijama u startape, male i srednje tehnološke kompanije na Zapadnom Balkanu. Investitori fonda dolaze iz različitih grana, poput finansijskih institucija kao što su Evropski investicioni fond (EIF), Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj (EBRD), KfW, regionalne korporacije, investitori pojedinci u regionalne vlade. ENIF ima za cilj da podrži startap sisteme u regionu i pomogne im da dosegnu do globalnih tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik