Stabilno poslovanje kompanije „Merkator S“ u Srbiji

Bez autora
Mar 23 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa generalnim direktorom kompanije „Merkator S“ Aleksandrom Seratlićem, koji ga je upoznao sa svim detaljima poslovanja ove kompanije u Srbiji.Seratlić je tom prilikom istakao da je poslovanje pomenute kompanije, koja je deo „Agrokor koncerna“, stabilno, kao i da ona u potpunosti i na vreme izmiruje sve obaveze prema državi i zaposlenima.

Stabilno poslovanje kompanije „Merkator S“ u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa generalnim direktorom kompanije „Merkator S“ Aleksandrom Seratlićem, koji ga je upoznao sa svim detaljima poslovanja ove kompanije u Srbiji.

Seratlić je tom prilikom istakao da je poslovanje pomenute kompanije, koja je deo „Agrokor koncerna“, stabilno, kao i da ona u potpunosti i na vreme izmiruje sve obaveze prema državi i zaposlenima.

On je, kada je u pitanju ispunjavanje obaveza prema dobavljačima, rekao da se poštuju svi ugovori i dogovori sa njima, pri čemu se posebno vodi računa o malim dobavljačima kojih je 490 od ukupno 660, sa koliko sarađuje „Merkator S“.

Takođe, kako je dodao, većina artikala koji se prodaju u objektima ove kompanije proizvedena je u Srbiji.

Ljajić je preneo da ministarstvo na čijem je čelu očekuje poštovanje svih obaveza prema zaposlenima, kao i prema dobavljačima sa kojima posluje „Merkator S“.

On je pozvao sve dobavljače koji imaju bilo kakav problem u poslovanju sa ovom kompanijom da se jave nadležnim službama Ministarstva, koje će zajedno sa stručnim timovima "Merkatora S" raditi na pronalaženju rešenja za eventualne probleme.

Ljajić i Seratlić biće na čelu timova koji će se sastajati jedanput nedeljno u cilju razmene informacija, praćenja dalje situacije i rešavanja potencijalnih izazova.

Potpredsednik Vlade će narednih dana održati odvojene sastanke i sa rukovodiocima kompanija „Dijamant“ i „Frikom“, koje takođe posluju u sklopu „Agrokor koncerna“.

Kompanija „Merkator S“ zapošljava 9.000 radnika od ukupno 11.200, koliko ih ima u firmama „Agrokor koncerna“ u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik