Otvoren novi pogon fabrike "Hačinson" u Rumi

Bez autora
Mar 23 2017

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Rumi svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona francuske fabrike "Hačinson", koja se bavi proizvodnjom gumenih creva za rashladne uređaje na automobilima. Premijera su ispred fabrike dočekali građani, a on je, u kratkom obraćanju, najavio nova ulaganja u toj opštini, što je važno za njene stanovnike. Vučić je podsetio na to da je pre godinu dana, na otvaranju fabrike, izrazio nadu da će se broj od 200 zaposlenih povećavati, što se i obistinilo, budući da ih sada ima 447. On je takođe iskazao očekivanje da će do kraja naredne godine taj broj dostići 1.000 zaposlenih, naglasivši da su podrška i poverenje građana ključni jer bez toga ne bi bilo većine fabrika u Sremu.

Otvoren novi pogon fabrike "Hačinson" u RumiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Rumi svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona francuske fabrike "Hačinson", koja se bavi proizvodnjom gumenih creva za rashladne uređaje na automobilima.

Premijera su ispred fabrike dočekali građani, a on je, u kratkom obraćanju, najavio nova ulaganja u toj opštini, što je važno za njene stanovnike.

Vučić je podsetio na to da je pre godinu dana, na otvaranju fabrike, izrazio nadu da će se broj od 200 zaposlenih povećavati, što se i obistinilo, budući da ih sada ima 447.

On je takođe iskazao očekivanje da će do kraja naredne godine taj broj dostići 1.000 zaposlenih, naglasivši da su podrška i poverenje građana ključni jer bez toga ne bi bilo većine fabrika u Sremu.

Premijer je istakao da u naredne dve godine očekuje robnu razmenu sa Francuskom u visini od milijardu evra, uz napomenu da firme iz te zemlje zapošljavaju više od 10.000 radnika u Srbiji.

Vučić je poručio da ne vidi bolje mesto od Srbije u koje bi investitori mogli da ulažu svoj novac, i naglasio da je Srbija stabilna zemlja, rastuće ekonomije, niske inflacije i gotovo nepostojećeg deficita.

Naša zemlja stalno napreduje na svim svetskim listama koje se bave procenom poslovnog ambijenta, istakao je premijer i ponovio da je Srbija povoljno mesto za ulaganje.

On je uputio poziv francuskim investitorima da još više ulažu, a predstavnicima Ambasade Francuske preneo zahvalnost na dosadašnjoj podršci, uz molbu da nastave sa tom podrškom, pre svega iz ekonomskih razloga, kao i zbog činjenice da prijateljstvo Srbije i Francuske niko nikada nije dovodio u pitanje.

Vučić je rekao da je srećan kada vidi ovakve fabrike, jer je to način kako se razmišlja o budućnosti dece i njihovoj perspektivi.

On je podsetio na to da je Vlada Srbije, kada je otvaran prvi pogon fabrike "Hačinson" u Rumi, pomogla subvencijama, a da pomenuta kompanija sada to nije ni tražila.

Svečanom otvaranju novog pogona, pored premijera, prisustvovali su i predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović, ministar privrede Goran Knežević, direktor fabrike "Hačinson" Olivije Šato i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Pomenuta fabrika otvorena je 2016. godine, a prostire se na 6.000 kvadratnih metara.

Radnici su za posao u toj fabrici obučavani u Poljskoj, a opština Ruma je ovoj kompaniji u julu 2015. godine ustupila 7,8 hektara zemljišta na kojem je izgrađen sadašnji proizvodni pogon.

Investicije fabrike "Hačinson" u Rumi trebalo bi da dostignu približno 7,3 miliona evra, a Vlada Srbije se obavezala na to da će finansirati izgradnju prečistača za tu kompaniju, čija je predračunska vrednost približno 900 hiljada evra.

Ova fabrika snabdeva automobilske gigante poput "Mercedesa", "Fijata", "Suzukija" i "Renoa".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik