Googleov direktor otkrio šta je najvažnije na razgovoru za posao

Bez autora
Mar 26 2017

Kad je u pitanju razgovor za posao, uglavnom se oslanjamo na savjete istraživanja, pripremu, znanje, ali i sreću. Međutim, Peter Roper, Googleov šef za mobilnu strategiju, ističe da je najbitnije povezati se sa potencijalnim poslodavcem.Koje su vaše slabosti? Gdje se vidite za pet godina?", su pitanja na koja je najlakše odgovoriti, ali prema Roperu, ona uopšte nisu važna. Umjesto toga, on tvrdi da je povezivanje sa poslodavcem znatno važnije. Roper preferira pitanja kao što su najdraža boja, najluđa stvar koju ste uradili i stvari koje se nalaze na listi onih koje želite učiniti.

Googleov direktor otkrio šta je najvažnije na razgovoru za posaoKad je u pitanju razgovor za posao, uglavnom se oslanjamo na savjete istraživanja, pripremu, znanje, ali i sreću. Međutim, Peter Roper, Googleov šef za mobilnu strategiju, ističe da je najbitnije povezati se sa potencijalnim poslodavcem.

"Koje su vaše slabosti? Gdje se vidite za pet godina?", su pitanja na koja je najlakše odgovoriti, ali prema Roperu, ona uopšte nisu važna.

Umjesto toga, on tvrdi da je povezivanje sa poslodavcem znatno važnije. Roper preferira pitanja kao što su najdraža boja, najluđa stvar koju ste uradili i stvari koje se nalaze na listi onih koje želite učiniti.

Ove neuobičajene teme za razgovor za posao ljude ohrabruju da podijele svoje strasti i želje, što razgovor čini zanimljivijim.

"Poslodavac će nakon razgovora imati priliku da zaista razumije kakva je neko osoba, za čime gaji strast i šta ga zanima. Naši najproduktivniji zaposlenici su oni koji su sretni", kazao je Roper.

Dakle, prilikom narednog razgovora za posao umjesto uvježbanih odgovora potrudite se da vas poslodavac upozna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik