Bez ispunjenih uslova do polovine aprila nema druge tranše

Bez autora
Mar 26 2017

Rezidentni predstavnik MMF-a u Bosni i Hercegovini Francisko Parodi izjavio je za BHRT da, ukoliko naša zemlja do polovine aprila ne ispuni preostalih pet obaveza iz Pisma namjere prema MMF-u, u tom slučaju neće biti razmatranja nastavka aranžmana sa Bosnom i Hercegovinom.Koji su uslovi MMF-a za drugu tranšu kredita? Od 11 postavljenih uslova za dobijanje kredita u iznosu od 553,3 miliona eura, do sada je ispunjeno šest. Kreditni odbor neće zasjedati dok se ne ispune preostali uslovi.

Bez ispunjenih uslova do polovine aprila nema druge tranšeRezidentni predstavnik MMF-a u Bosni i Hercegovini Francisko Parodi izjavio je za BHRT da, ukoliko naša zemlja do polovine aprila ne ispuni preostalih pet obaveza iz Pisma namjere prema MMF-u, u tom slučaju neće biti razmatranja nastavka aranžmana sa Bosnom i Hercegovinom.

Koji su uslovi MMF-a za drugu tranšu kredita?

Od 11 postavljenih uslova za dobijanje kredita u iznosu od 553,3 miliona eura, do sada je ispunjeno šest. Kreditni odbor neće zasjedati dok se ne ispune preostali uslovi.

I ranije su iz MMF-a poručili bh. vlastima da će prolongirati isplatu druge tranše od oko 76 miliona eura, sve dok vlasti ne ispune ono što je dogovoreno u novembru.

Podsjećamo, misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boravila je u BiH u periodu od 7. do 17. marta/ožujka 2017. gdje je vodila razgovore o nedavnim ekonomskim dešavanjima i politikama za prvi pregled u okviru proširenog aranžmana sa Bosnom i Hercegovinom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik