Uskoro sporazum o zaštiti srpskih radnika u Slovačkoj

Bez autora
Mar 26 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin pohvalio je danas izmene Zakona o strancima u Slovačkoj, i izrazio nadu da će sa tom zemljom uskoro biti potpisan sporazum koji će odrediti položaj srpskih radnika.Vulin je objasnio da se izmenama Zakona o strancima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola, a radnici će u određenom vremenskom periodu moći da traže posao kada im istekne ugovor na osnovu kojeg su otišli u tu zemlju.

Uskoro sporazum o zaštiti srpskih radnika u SlovačkojMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin pohvalio je danas izmene Zakona o strancima u Slovačkoj, i izrazio nadu da će sa tom zemljom uskoro biti potpisan sporazum koji će odrediti položaj srpskih radnika.

Vulin je u izjavi za agenciju Tanjug objasnio da se izmenama Zakona o strancima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola, a radnici će u određenom vremenskom periodu moći da traže posao kada im istekne ugovor na osnovu kojeg su otišli u tu zemlju.

On je rekao da je parlament Slovačke izmene ovog zakona usvojio nakon sastanka Vulina sa ministrom rada Slovačke Janom Rihterom, zbog problema sa prevarenim radnicima iz Srbije koje su u Slovačku dovodile sumnjive agencije.

Ministar je iskazao zahvalnost Rihteru, koji je veoma brzo nakon sastanka reagovao u skladu sa zaključcima i postignutim dogovorom.

Vulin je ocenio da je Slovačka pokazala da joj je stalo do vladavine prava, kao i do prava radnika, isto kao što je i Srbiji, koja je inicirala sastanak i dogovore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik