Odličan izbor na Sajmu automobila u Beogradu

Bez autora
Mar 26 2017

Na Sajmu automobila u Beogradu, prosečan kupac može da bira automobil do 10 hiljada evra, što je ranije bilo nezamislivo. Zaživela je i kupovina uz zamenu starog automobila koji se često prihvata kao deo učešća za kredit. Kupci mogu da računaju i na niže kamatne stope i na jeftiniji kasko. Tržište automobila je zaživelo. Prosečan kupac na salonu automobila sada ima odličan izbor. Kupci imaju da biraju čak 24 modela ispod 10.000 evra, počevši od "lada" koje koštaju 7.100 do tri modela "fijata" koji koštaju 9.990 evra. Građani kažu da je izbor automobila veliki. "Fijat je jeftin, ovo ostalo je za nas nedostižno", kaže jedan kupac. Prodavci kažu da je drugačiji način kupovine i plaćanja nego prošle godine.

Odličan izbor na Sajmu, tržište automobila zaživeloNa Sajmu automobila u Beogradu, prosečan kupac može da bira automobil do 10 hiljada evra, što je ranije bilo nezamislivo. Zaživela je i kupovina uz zamenu starog automobila koji se često prihvata kao deo učešća za kredit. Kupci mogu da računaju i na niže kamatne stope i na jeftiniji kasko.

Tržište automobila je zaživelo. Prosečan kupac na salonu automobila sada ima odličan izbor.

Kupci imaju da biraju čak 24 modela ispod 10.000 evra, počevši od "lada" koje koštaju 7.100 do tri modela "fijata" koji koštaju 9.990 evra, kaže Predrag ŽivkoviĆ iz Večernjih novosti.

Građani kažu da je izbor automobila veliki. "Fijat je jeftin, ovo ostalo je za nas nedostižno", kaže jedan kupac.
Prodavci kažu da je drugačiji način kupovine i plaćanja nego prošle godine.

Ove godine na sajmu se više prodaje preko lizing i kreditnih linija, kaže Dušan Cincar iz "Auto Čačka - Škode".

Prodaja veća od 100 hiljada evra je već završena. Kupljeno je sve što može da se dobije odmah - dva skupocena "mercedesa" preko 200.000 evra. Takođe, prodati su i najskuplji modeli BMV-a i "audija", a nekoliko ekskluzivnih sportskih modela je naručeno.

Tu postoji lista čekanja i u Evropi. Jedan uvoznik za samo šest meseci rada prodao je čak rekordan broj vozila i za evropske prilike.

Ostoja Mijailović, generalni direktor "Britiš motors Srbija", kaže da su prodali više od sto automobila, iako nijedan automobil nije jeftiniji od 40.000 evra".

Sajam je počeo sa dosta optimizma i za kupce i za prodavce, kažu uvoznici. Za vreme njegovog trajanja proda se ili ugovori čak trećina godišnje ukupne prodaje vozila.

Električna i hibridna vozila za sada se ne prodaju jer subvencija i punjača nema.

Publika se interesuje za novu tehnologiju ali je ona daleko van domašaja prosečnog kupca bez subvencija koje imaju kupci u EU pa i u okruženju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik