Međunarodni aerodrom Tuzla: Pet novih linija ka Evropi

Bez autora
Mar 27 2017

Uvođenjem pet novih međunarodnih avionskih linija, nastavlja se ulaganje mađarske niskotarifne kompanije "Wizz Air" u Međunarodni aerodrom Tuzla. Nove rute prema Vaxjou, Bratislavi, Fridrihafenu, Kelnu i Nirnbergu kreirale su i 36 novih radnih mjesta. Letom za Malme počeli smo s letovima u Bosni i Hercegovini 2013. godine, a dvije godine kasnije otvorili smo "Wizz Airovu" bazu u Tuzli i dovezli smo moderni Airbus A320, čime smo omogućili nova zapošljavanja lokalnog stanovništva. Bilježili smo konstantan rast i prošle godine zabilježili smo 600.000 putnika prevezenih s Međunarodnog aerodroma Tuzla. U ovoj godini u Tuzli je naš novi bazni avion, a dodali smo i još jedan aerodrom, odnosno počeli smo letjeti i iz Sarajeva, kazala je Sorina Ratz, menadžer za odnose s javnošću "Wizz Air-a".

Međunarodni aerodrom Tuzla: Pet novih linija ka EvropiUvođenjem pet novih međunarodnih avionskih linija, nastavlja se ulaganje mađarske niskotarifne kompanije "Wizz Air" u Međunarodni aerodrom Tuzla. Nove rute prema Vaxjou, Bratislavi, Fridrihafenu, Kelnu i Nirnbergu kreirale su i 36 novih radnih mjesta.

"Letom za Malme počeli smo s letovima u Bosni i Hercegovini 2013. godine, a dvije godine kasnije otvorili smo 'Wizz Airovu' bazu u Tuzli i dovezli smo moderni Airbus A320, čime smo omogućili nova zapošljavanja lokalnog stanovništva. Bilježili smo konstantan rast i prošle godine zabilježili smo 600.000 putnika prevezenih s Međunarodnog aerodroma Tuzla. U ovoj godini u Tuzli je naš novi bazni avion, a dodali smo i još jedan aerodrom, odnosno počeli smo letjeti i iz Sarajeva", kazala je Sorina Ratz, menadžer za odnose s javnošću "Wizz Air-a".

U 2017. godini "Wizz Air" uveo je šest novih ruta iz BiH u četiri zemlje, uključujući i niskotarifnu rutu Sarajevo-Budimpešta.

Drugi bazni avion koji će biti u Tuzli, omogućava povećavanje broja sedmičnih letova na postojećim rutama iz Tuzle ka Eindhovenu, Geteburgu, Malmeu i Frankfurtu (Hahn).

Ova kompanija trenutno iz naše države nudi ukupno 17 ruta prema osam evropskih zemalja.

Usljed ekspanzije avionskog saobraćaja u Tuzlanskom kantonu, došlo je i do potrebe širenja postojećih aerodromskih kapaciteta.

"Želim napomenuti da uprava Međunarodnog aerodroma Tuzla zajedno s Vladom Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Begom Gutićem, provodi velike aktivnosti na rekonstrukciji i nadogradnji putničkog terminala aerodroma Tuzla. Mi u tom terminalu u narednom periodu planiramo opslužiti 700.000 putnika, a terminal bi trebao da zadovolji sve potrebe aerodroma u narednom periodu", izjavio je prilikom obraćanja predstavnicima medija Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik