Projekti u Lajkovcu za bolji život stanovništva

Bez autora
Mar 27 2017

Državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić posetili su danas opštinu Lajkovac i Centar za azil u Bogovađi. Oni su tom prilikom razgovarali su predsednikom opštine Lajkovac Andrijom Živkovićem o daljoj međusobnoj saradnji, kao i o EU programu za zapošljavanje i socijalne inovacije (EaSI) i programu jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom (KfW). Ivanišević je nakon sastanka pohvalio tu lokalnu samoupravu na aktivaciji i već pripremljenim projektima koji će se finansirati iz KfW programa. Ono što je važno, kako je naveo, jeste da će projekti početi sa realizacijom u drugoj polovini godine i da je sa opštinom po tom pitanju postignut dogovor.

Projekti u Lajkovcu za bolji život stanovništvaDržavni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić posetili su danas opštinu Lajkovac i Centar za azil u Bogovađi.

Oni su tom prilikom razgovarali su predsednikom opštine Lajkovac Andrijom Živkovićem o daljoj međusobnoj saradnji, kao i o EU programu za zapošljavanje i socijalne inovacije (EaSI) i programu jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom (KfW).

Ivanišević je nakon sastanka pohvalio tu lokalnu samoupravu na aktivaciji i već pripremljenim projektima koji će se finansirati iz KfW programa.

Ono što je važno, kako je naveo, jeste da će projekti početi sa realizacijom u drugoj polovini godine i da je sa opštinom po tom pitanju postignut dogovor.

Ilić je iskazao zahvalnost građanima Lajkovca na razumevanju i strpljenju tokom migrantske krize, i dodao da će se Vlada i resorno ministarstvo truditi da, uz finansijsku podršku, kroz projekte, olakšaju svakodnevni život stanovnika.

Živković je pohvalio saradnju koju ta opština ima sa resornim ministarstvom, i izrazio uverenje da će ona biti još uspešnija u narednom periodu.

Opština Lajkovac realizovaće dva projekta koji će se finansirati iz KfW programa: Izgradnja fekalne kanalizacione mreže Bogovađa i Izrada pogona za prečišćavanje otpadnih voda i zaštite životne sredine Bogovađa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik