Počela gradnja Chedi hotela

Bez autora
Apr 05 2017

Kompanija Luštica Development dobila je građevinsku dozvolu za gradnju prvog hotela The Chedi Luštica Bay Crna Gora i počela intenzivnu gradnju luksuznog objekta sa pet zvjezdica, koji će biti najveći hotelski objekat te kategorije u Boki Kotorskoj.Iz kompanije su saopštili da je Chedi prvi od sedam hotela čija je gradnja predviđena u okviru Luštica Bay-a, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura. Izvršni direktor Luštica Developmenta, Darren Gibson, kazao je da je početak gradnje Chedi hotela ključna prekretnica u razvoju Luštica Bay-a, koja se zasniva na značajnom građevinskom napretku postignutom na projektu tokom posljednjih nekoliko godina. Chedi Luštica Bay Crna Gora će pružiti sveobuhvatan doživljaj boravka u hotelu sa pet zvjezdica, a mi željno iščekujemo otvaranje hotela u ljeto naredne godine, rekao je Gibson.

Počela gradnja Chedi hotelaKompanija Luštica Development dobila je građevinsku dozvolu za gradnju prvog hotela The Chedi Luštica Bay Crna Gora i počela intenzivnu gradnju luksuznog objekta sa pet zvjezdica, koji će biti najveći hotelski objekat te kategorije u Boki Kotorskoj.

Iz kompanije su saopštili da je Chedi prvi od sedam hotela čija je gradnja predviđena u okviru Luštica Bay-a, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura.

Izvršni direktor Luštica Developmenta, Darren Gibson, kazao je da je početak gradnje Chedi hotela ključna prekretnica u razvoju Luštica Bay-a, koja se zasniva na značajnom građevinskom napretku postignutom na projektu tokom posljednjih nekoliko godina.

"Chedi Luštica Bay Crna Gora će pružiti sveobuhvatan doživljaj boravka u hotelu sa pet zvjezdica, a mi željno iščekujemo otvaranje hotela u ljeto naredne godine", rekao je Gibson.

Hotel će biti smješten na centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine. Raspolagaće sa 110 soba, dva restorana, barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, luksuznim spa i fitness centrom sa zatvorenim bazenom, teretanom i pratećim objektima.

Hotel bi trebalo da bude završen do sredine naredne godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano još nekoliko stambenih zona, uključujući stambeno-poslovne objekte na šetalištu u zoni Kamelija, stambeni blok Magnolija i najluksuznije objekte u marini poput gradskih kuća Mimoza i bloka sa vilama Ruža.

Iz kompanije su naveli da je prva prekretnica u izgradnji hotela napravljena prošle godine, kada je Luštica Development sa renomiranim svjetskim luksuznim hotelskim brendom The Chedi potpisala ugovor o dovođenju tog brenda u Luštica Bay.

Na taj način je Chedi brend, koji je postao prepoznatljiv u Aziji i na Dalekom istoku, nastavio prodor u Evropu. Projekat Luštica Bay predstavlja drugi evropski hotel tog brenda, nakon što je GHM uspostavio saradnju sa matičnom kompanijom, Orascom Development Holding, u Andermatu u Švajcarskoj, gdje Orascom gradi luksuzno turističko selo.

Iz Luštica Developmenta su kazali da su Chedi hoteli takođe poznati po svojoj povezanosti sa istorijom, kulturom i tradicijom zajednica u kojima se nalaze, kao i po poštovanju prema lokalnom okruženju, odnosno osobinama i vrijednostima koje su jasno prisutne u Luštica Bay-u.

Arhitektonsko urbanističko rješenje za hotel uradio je Aron Gentry, TVS Design iz Atlante, koji je pobijedio na međunarodnom konkursu 2015. godine.

„Dizajn hotela je izveden iz karakterističnih osobina sela crnogorskog primorja, ali istovremeno pruža kvalitet i iskustvo luksuznog ljetovališta. Kolekcija objekata je u skladu sa pejzažom i ima jaku vezu sa morem. Rezultat je jedinstveni hotel, sa jakim osjećajem za lokaciju ukorijenjenu u istoriji područja, kao i savremenim smislom za stil“, navodi se u saopštenju.

Kompanija Luštica Development razvija projekat gradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay, na površini od 690 hektara smještenoj na poluostrvu Luštica u Tivtu.

To je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i gradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, a biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine.

Projektom se predviđa gradnja sedam hotela, dvije marine, više od hiljadu stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik