Razmena podataka o privrednim subjektima između Srbije i RS

Bez autora
Apr 06 2017

Direktor Agencije za privredne registre (APR) Zvonko Obradović sastao se danas u Banjaluci sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske (RS) Zlatanom Klokićem povodom inicijative APR-a za formiranje regionalnog portala privrednih registara i uspostavljanje novog servisa za privredne subjekte u regionu.Sastanku, na kojem su razmatrani mogući vidovi saradnje, prisustvovali su i ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović i direktor Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) Republike Srpske Jelena Ćetković.

Razmena podataka o privrednim subjektima između Srbije i RSDirektor Agencije za privredne registre (APR) Zvonko Obradović sastao se danas u Banjaluci sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske (RS) Zlatanom Klokićem povodom inicijative APR-a za formiranje regionalnog portala privrednih registara i uspostavljanje novog servisa za privredne subjekte u regionu.

Sastanku, na kojem su razmatrani mogući vidovi saradnje, prisustvovali su i ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović i direktor Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) Republike Srpske Jelena Ćetković.

Tom prilikom je potpisan Memorandum o razumevanju o saradnji između APR-a i APIF-a, kao javnih agencija koje su nadležne za vođenje privrednih registara i drugih javnopravnih evidencija Republike Srbije i Republike Srpske.

Na taj način je definisan okvir međusobne saradnje usmerene na olakšavanje prekogranične privredne aktivnosti povećanjem transparentnosti i unapređenjem pristupa ažurnim i pouzdanim podacima o privrednim subjektima.

Cilj ovog dokumenta jeste realizacija zajedničkih aktivnosti u oblasti unapređenja poslovne klime, razmene registrovanih podataka i informacija od značaja za poslovne zajednice Srbije i Republike Srpske, kao i produbljivanje znanja i jačanja odnosa između dve srodne institucije.

Poseban segment saradnje odnosi se na zajedničke aktivnosti usmerene na uspostavljanje regionalnog portala privrednih registara zapadnog Balkana, čiju realizaciju podržava Evropska banka za obnovu i razvoj, navodi se u saopštenju Agencije za privredne registre.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik