Vakufska banka: Uspješno završena dokapitalizacija uplatom šest miliona KM

Bez autora
Apr 10 2017

Uspješno je izvršena dokapitalizacija Vakufske banke d.d. Sarajevo uplatom šest miliona KM u novcu, 6. aprila ove godine, saopćeno je danas iz te banke. Vakufska banka je ovom dokapitalizacijom dodatno povećala njen kapital te učvrstila i osnažila parametre propisane od Agencije za bankarstvo FBiH.Moramo istaći da smo veoma zadovoljni rezultatima emisije jer je ona potvrda stabilnosti Banke, kao i povjerenja dioničara Banke u našu zajedničku opredijeljenost da Banka nastavi jačati u smjeru ispunjenja zadatih ciljeva. I u narednom periodu ćemo nastaviti aktivno raditi na tome da našim klijentima osiguramo i ponudimo kvalitetna rješenja uz brže i jednostavnije poslovanje s Bankom te da opravdamo ukazano povjerenje naših vlasnika, izjavio je direktor Vakufske banke Damir Sokolović.

Vakufska banka: Uspješno završena dokapitalizacija uplatom šest miliona KMUspješno je izvršena dokapitalizacija Vakufske banke d.d. Sarajevo uplatom šest miliona KM u novcu, 6. aprila ove godine, saopćeno je danas iz te banke.

Vakufska banka je ovom dokapitalizacijom dodatno povećala njen kapital te učvrstila i osnažila parametre propisane od  Agencije za bankarstvo FBiH.

- Moramo istaći da smo veoma zadovoljni rezultatima emisije jer je ona potvrda stabilnosti Banke, kao i povjerenja dioničara Banke u našu zajedničku opredijeljenost da Banka nastavi jačati u smjeru ispunjenja zadatih ciljeva. I u narednom periodu ćemo nastaviti aktivno raditi na tome da našim klijentima osiguramo i ponudimo kvalitetna rješenja uz brže i jednostavnije poslovanje s Bankom te da opravdamo ukazano povjerenje naših vlasnika - izjavio je direktor Vakufske banke Damir Sokolović.

Vakufska banka je tokom svog djelovanja na području Federacije BiH stekla ugled uspješne i profesionalne komercijalne banke koja širokom mrežom filijala i poslovnica, razgranatom mrežom korespondentnih banaka u svijetu, predstavlja pouzdanog partnera svim privrednim subjektima i fizičkim licima, navedeno je također u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik