Agencija "Mudis": Rezultat izbora u Srbiji omogućio nastavak reformi

Bez autora
Apr 10 2017

Kreditna agencija "Mudis" (Moody's) povećala je sredinom marta kreditni rejting Srbije, stoji u najnovijem izveštaju. Posebno se ističe veoma uspešna fiskalna konsolidacija koja je uticala da vladin deficit bude na nivou od 1,4 odsto BDP-a prošle godine, što je pad sa 6,6 procenata od pre tri godine.Takođe je smanjena državna pomoć u vidu subvencija državnim preduzećima. Agencija ukazuje da je rezultat proteklih predsedničkih izbora u Srbiji omogućio nastavak ekonomskih reformi, posebno u domenu pozitivnog kreditnog rejtinga. Olakšan je i put za dalje evropske integracije Srbije.

Agencija "Mudis": Rezultat izbora u Srbiji omogućio nastavak reformiKreditna agencija "Mudis" (Moody's) povećala je sredinom marta kreditni rejting Srbije, stoji u najnovijem izveštaju. Posebno se ističe veoma uspešna fiskalna konsolidacija koja je uticala da vladin deficit bude na nivou od 1,4 odsto BDP-a prošle godine, što je pad sa 6,6 procenata od pre tri godine. Takođe je smanjena državna pomoć u vidu subvencija državnim preduzećima.

Agencija ukazuje da je rezultat proteklih predsedničkih izbora u Srbiji omogućio nastavak ekonomskih reformi, posebno u domenu pozitivnog kreditnog rejtinga. Olakšan je i put za dalje evropske integracije Srbije.

Moglo bi doći do kratkotrajnog odlaganja realizacije reformi jer će biti potrebno vreme za formiranje nove vlade, kaže se u izveštaju.

Iako bi tempo reformi mogao da se uspori posle značajnih pozitivnih rezultata iz 2016. godine, agencija očekuje da Srbija nastavi napredovanje na svom evropskom putu, a novi aranžman sa MMF-om bi mogao pomoći u nastavku reformi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik