Pet domaćih banaka Agrokoru odobrilo 80 milijuna eura

Bez autora
Apr 12 2017

Pet domaćih banaka odobrilo je Agrokoru 80 milijuna eura. Iako je bio najavljen iznos od 150 milijuna eura, ruske banke Sberbank i VTB za sada se još ne odlučuju na plasman. No, kako je najavio povjerenik Ante Ramljak i njihov dio od 70 milijuna bi trebao uskoro biti uplaćen. Pri čemu ruske banke traže da se kao njihov plasman računa 170 milijuna eura s obzirom na to da su prije mjesec dana uplatile 100 milijuna eura. Kamata za kredit od 80 milijuna se za sada ne otkriva, ali je znatno manja od 9.5 posto koliko je do sada plaćao Agrokor. Zahvaljujem se domaćim bankama koje su osigurala ta sredstva. To je rekordni rok u kojem su banke uložile ta sredstva, kazao je u središtu Agrokora Ante Ramljak te dodao da su ta sredstva su dostatna za neko vrijeme. Sutra će početi isplate dobavljačima. Ušli smo u jednu mirniju fazu. U mjesec dana možemo pokrenuti cijeli ciklus poslovanja, rekao je Ramljak te dodao kako nisu imali dovoljno vremena za ispregovarati kredit i sa Sberbankom.

Pet domaćih banaka Agrokoru odobrilo 80 milijuna euraPet domaćih banaka odobrilo je Agrokoru 80 milijuna eura.

Iako je bio najavljen iznos od 150 milijuna eura, ruske banke Sberbank i VTB za sada se još ne odlučuju na plasman.

No, kako je najavio povjerenik Ante Ramljak i njihov dio od 70 milijuna bi trebao uskoro biti uplaćen. Pri čemu ruske banke traže da se kao njihov plasman računa 170 milijuna eura s obzirom na to da su prije mjesec dana uplatile 100 milijuna eura. Kamata za kredit od 80 milijuna se za sada ne otkriva, ali je znatno manja od 9.5 posto koliko je do sada plaćao Agrokor.

- Zahvaljujem se domaćim bankama koje su osigurala ta sredstva. To je rekordni rok u kojem su banke uložile ta sredstva - kazao je u središtu Agrokora Ante Ramljak te dodao da su ta sredstva su dostatna za neko vrijeme.

- Sutra će početi isplate dobavljačima. Ušli smo u jednu mirniju fazu. U mjesec dana možemo pokrenuti cijeli ciklus poslovanja - rekao je Ramljak te dodao kako nisu imali dovoljno vremena za ispregovarati kredit i sa Sberbankom.

Najavio je da će iz tekuće likvidnosti biti isplaćene plaće radnicima.

 - Garantiram vam da ima puno financijskih institucija koje žele ući u financiranje Agrokora - kazao je Ramljak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik