Idealna zanimanja za horoskopske znakove (I deo)

Bez autora
Apr 12 2017

Svaki horoskopski znak nosi određene karakteristike koje u manjoj ili većoj meri pripadaju osobama rođenim u istom znaku. Astrolozi tvrde da položaj zvezda može uticati na različite segmente našeg života uključujući i posao, te se na osnovu njih može proceniti kakvi ćemo biti u svojoj profesiji, koje stvari cenimo na poslu, ali i koje zanimanje bi najviše odgovaralo karakteristikama našeg horoskopskog znaka.Ukoliko verujete u to da raspored zvezda u trenutku Vašeg rođenja može uticati na pojedine segmente poslovnog života, u nastavku teksta saznajte koja su to zanimanja u kojima bi Vaš horoskopski znak najviše došao do izražaja i iskazao pun potencijal...

Idealna zanimanja za horoskopske znakove (I deo)Svaki horoskopski znak nosi određene karakteristike koje u manjoj ili većoj meri pripadaju osobama rođenim u istom znaku. Astrolozi tvrde da  položaj zvezda može uticati na različite segmente našeg života uključujući i posao, te se na osnovu njih može proceniti kakvi ćemo biti u svojoj profesiji, koje stvari cenimo na poslu, ali i koje zanimanje bi najviše odgovaralo karakteristikama našeg horoskopskog znaka.

Ukoliko verujete u to da raspored zvezda u trenutku Vašeg rođenja može uticati na pojedine segmente poslovnog života, u nastavku teksta saznajte koja su to zanimanja u kojima bi Vaš horoskopski znak najviše došao do izražaja i iskazao pun potencijal.

1. Ovan

Osobe rođene u znaku Ovna su veoma brze i odgovorne u pogledu obavljanja radnih zadataka, zbog čega ih smatraju poželjnim radnicima u onim poslovima koji zahtevaju brzinu u radu. Imajući u vidu njihovu ekstremnu ambicioznost i potrebu da se nametnu kao lideri u grupi, neka od rukovodećih pozicija bi bila idealna za veći deo pripadnika ovog znaka. Ovnovi poštuju svaku vrstu autoriteta i hijerarhije, ali ih često nerviraju postavljena ograničenja i pravila. Zbog toga koriste sve raspoložive mehanizme kako bi dospeli na bolju poziciju i obezbedili napredovanje. Ovnovi obično započinju puno različitih zadataka, ali ih ne mogu samostalno završiti, što ih često sputava u ostvarivanju ciljeva. Karakteristike ovog znaka ukazuju na sledeće  profesije u kojima bi mogli potpuno da dominiraju: direktorkse i menadžerske pozicije, vodiči, profesionalni treneri ili vojnici, sportisti i novinari.

2. Bik

Bikovi predstavljaju jedne od najpouzdanijih i najvrednijih radnika u horoskopu. Odlikuje ih potpuna posvećenost poslu, jako su prizemni, praktični i fleksibilni radnici. Osobe rođene u ovom znaku su jako uspešni lideri, međutim veoma lako mogu preći iz uloge vođe u ulogu pratioca zbog svoje prilagodljive prirode. Ono što se Bikovima zamera jeste sklonost konfiktima što im često može zasmetati u građenju karijere. S obzirom na njihovu maksimalnu posvećenost, veliki trud i istrajnost u poslu, Bikovi će se najbolje snaći u onim poslovima gde se ove osobine cene i nagrađuju . Zbog toga su osobe rođene u ovom znaku sjajni trgovci, ali su takođe jako uspešni i u uspostavljanju poslovnih odnosa sa strancima. Osim toga, Bikovi su sjajni sa novcem pa bi im karijera u bankarstvu i finansijama takođe odgovarala. Ukoliko pripadate ovom znaku, zanimanja poput: arhitekte, aranžera, prodavca, građevinara, ugostitelja, ekonomista, slikara, pevača ili TV voditelja bi bila idealna za Vas.

3. Blizanci

Sposobni i svestrani Blizanci se sjajno snalaze u mnogim područjima, ali su najbolji u onim sredinama gde je brz tempo rada koji ih stimuliše, pruža im šansu da se bave različitim stvarima i da upoznaju različite ljude. Zbog svoje radoznalosti i brzog usvajanja novih znanja, za pripadnike ovog horoskopskog znaka su idealne one radne pozicije na kojima mogu da ispolje svoju kreativnost, jer im jedino na taj način posao neće brzo dosaditi. Blizanci su stalno u pokretu, jako su nestrpljivi i impulsivni pa kancelarija jednostavno nije najsrećnije rešenje za njih. Umesto toga, Blizanci zahvaljujući svojoj elokvenciji, spospobnostima komunikacije i talentu za pisanje, najbolje „plivaju“ u onim oblastima koji podrazumevaju svakodnevni rad i komunikaciju sa ljudima. Oni takođe jako dobro funkcionišu u timu, gde prednjače u osmišljavanju ideja i davanju predloga. Idealna zanimanja za osobe rođene u ovom znaku su: profesor, PR, novinar, književnik, advokat, konsultant, lektor, dizajner, prevodilac, šminker, frizer... i brojna druga zanimanja koja podrazumevaju stalnu aktivnost i komunikaciju. 

4. Rak

Iako Rakovi odaju utisak skromnih i nenametljivih osoba, oni su veoma vredni i sposobni radnici koji u posao ulažu dosta truda. S obzirom na emotivnu prirodu ovog horoskopskog znaka, najviše im odgovaraju oni poslovi gde mogu da rešavaju probleme i daju korisne savete. Rakovi su veoma intuitivni i inteligentni, na šta se gotovo uvek oslanjaju prilikom donošenja važnih poslovnih odluka. Najveću motivaciju za rad dobijaju onda kada vide pozitivne rezultate. Što se tiče idealnih profesija za pripadnike ovog horoskopskog znaka, veoma je važno da im posao kojim se bave pruža emocionalno zadovoljstvo, dok su im slava i priznanja od sporedne važnosti. Međutim, budući da im je veoma važna materijalna sigurnost, Rakovi će se češće opredeliti za one profesije koje im obezbeđuju stabilne prihode umesto onih koje zaista vole. Idealna zanimanja za pripadnike ovog horoskopskog znaka su sledeća: preduzetnik, profesor, književnik, negovatelj, medicinska sestra, vaspitač, dadilja, socijalni radnik, bibliotekar, istoričar, ugostitelj, terapeut i programer.

5. Lav

Lavovi su najlojalniji radnici uvek odani svojoj firmi i svom radnom mestu. Pripadnici ovog znaka su veoma dinamični, puni energije i entuzijazma koju lako prenose na druge. Lavovi jednostavno vole da budu u centru pažnje, te i kada nisu nadređeni, kolege ih uglavnom doživljavaju kao lidere. Osim toga, Lavove karakteriše i velikodušnost i pravednost zbog čega ih kolege i saradnici izuzetno poštuju uprkos njihovoj egocentričnosti i nametljivosti. Osobine koje ih najviše krase jesu poštenje, dobra organizovanost kao i rukovodeće sposobnosti, dok im se najviše zamera nemogućnost da priznaju sopstvene greške. Ukoliko ne uspeju da realizuju svoje ambicije mogu postati jako zajedljivi i zločesti, što često ume da zasmeta njihovim kolegama. Imajući u vidu sve navedene karakteristike ovog horoskopskog znaka, oblasti u kojima bi njihova karijera ostvarila pun potencijal su: gluma, umetnost, advokatura, politika, modni dizajn, preduzetništvo, menadžerske pozicije, medicina ili prosveta.

6. Devica

Device su večiti perfekcionisti, bistre i inteligentne osobe koje se sjajno snalaze u mnogim oblastima. Imajući u vidu da imaju odličnu memoriju i da mogu upamtiti veliku količinu informacija, odlično se snalaze u poslovima koji zahtevaju baš ovu sposobnost. Device su potpuno nenametljive i skromne, zbog čega nisu idealni kandidati za rukovodeće pozicije. Međutim, ukoliko se na takvoj poziciji nađe upravo pripadnik ovog znaka, odlikovaće ga praktičnost i zaštitnička nastrojenost prema podređenima. S obzirom da su perfekcionisti, uvek će težiti ka svom maksimumu, očekivajući isto i od svojih saradnika. Zbog ove osobine Device su često jako stoge prema sebi, pa često rasipaju pažnju na sporedne detalje. Device su odlični organizatori i savetnici, a analitičin um im omogućuje da uoče detalje koje su drugi prevideli. Imajući sve ovo u vidu, idealna zanimanja za osobe rođene u ovom znaku bi bila: administracija, knjigovodstvo, lektorisanje, književnost i pisanje. Takođe, Device se mogu odlično snaći i u poslovima terapeuta, asistenta, prevodioca, detektiva, kritičara, ekonomiste, lektora... i u svim ostalim zanimanjima gde organizovanost, preciznost, pedantnost, perfekcionizam i fokus na detalje mogu doći do izražaja.

Koja su idealna zanimanja za preostalih šest znakova Zodijaka pročitajte u narednom broju Poslovnog Jutra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik