U stečaju Bobar banke prijavljeno 570 povjerilaca

Bez autora
Apr 17 2017

U postupku stečaja Bobar banke u Bijeljini potraživanja je prijavilo 570 povjerilaca, od čega su do sada obrađena 302 zahtjeva, rekao je danas stečajni upravnik Lazo Đurđević. U pauzi prvog ispitnog ročišta pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini Đurđević je rekao novinarima da je nezahvalno govoriti o tome koliko je dugovanja priznato i koliko će ih biti izmireno dok se ne održi izvještajno ročište i ne formiraju skupština i odbor povjerilaca. On je istakao da banka ima solidno sredstava i da će se novac i dalje obezbjeđivati naplatom potraživanja i unovčavanjem pokretne imovine i nekretnina u njenom vlasništvu. Biće dosta parnica, oni koji imaju potraživanja pokušavaju da izdejstvuju neko obezjeđenje koje, prema mom mišljenju, nije prema zakonu i koja neću priznati, rekao je Đurđević.

U stečaju Bobar banke prijavljeno 570 povjerilacaU postupku stečaja Bobar banke u Bijeljini potraživanja je prijavilo 570 povjerilaca, od čega su do sada obrađena 302 zahtjeva, rekao je danas stečajni upravnik Lazo Đurđević.

U pauzi prvog ispitnog ročišta pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini Đurđević je rekao novinarima da je nezahvalno govoriti o tome koliko je dugovanja priznato i koliko će ih biti izmireno dok se ne održi izvještajno ročište i ne formiraju skupština i odbor povjerilaca.

On je istakao da banka ima solidno sredstava i da će se novac i dalje obezbjeđivati naplatom potraživanja i unovčavanjem pokretne imovine i nekretnina u njenom vlasništvu.

"Biće dosta parnica, oni koji imaju potraživanja pokušavaju da izdejstvuju neko obezjeđenje koje, prema mom mišljenju, nije prema zakonu i koja neću priznati", rekao je Đurđević.

Prema njegovim riječima, kada bi se to iščistilo, onda bi moglo početi namirivanje i do petog isplatnog reda u kojem su, uglavnom, fizička lica.

Stečajni upravnik Bobar banke je naveo da je ostatak duga prema Agenciji za osiguranje između tri i četiri miliona maraka.

Prvo ispitno ročište održano je u sudnici Osnovnog suda u Bijeljini jer Okružni privredni sud nema dovoljno veliku prostoriju za ročište kojem je danas prisustvovalo više od stotinu povjerilaca.

Ispitivanje svih prijavljenih potraživanja obavlja se pojedinačno, za povjerioce koji od banke potražuju od nekoliko hiljada do nekoliko miliona maraka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik