Gugl se nagodio u Rusiji

Bez autora
Apr 19 2017

Ruski zvaničnici i američka kompanija Gugl postigli su danas nagodbu, kojom je stavljena tačka na spor koji su ruske vlasti pokrenule protiv Gugla zbog instaliranja svojih aplikacija u mobilne uređaje koji koriste operativni sistem Android.Prema postignutoj nagodbi, Gugl će platiti 439 miliona rubalja (7,8 miliona dolara) kazne i neće ograničavati instalaciju aplikacija i usluga drugih proizvođača. Nagodbu je obelodanio zamenik direktora ruske Federalne antimonopolske službe Aleksej Dostenko, izvestili su ruski mediji, podsećajući da je istraga protiv Gugla bila pokrenuta na zahtev veb sajta Jandeks, glavnog sajta za pretraživanje interneta u Rusiji.

Gugl se nagodio u RusijiRuski zvaničnici i američka kompanija Gugl postigli su danas nagodbu, kojom je stavljena tačka na spor koji su ruske vlasti pokrenule protiv Gugla zbog instaliranja svojih aplikacija u mobilne uređaje koji koriste operativni sistem Android.

Prema postignutoj nagodbi, Gugl će platiti 439 miliona rubalja (7,8 miliona dolara) kazne i neće ograničavati instalaciju aplikacija i usluga drugih proizvođača, prenosi agencija AP.

Nagodbu je obelodanio zamenik direktora ruske Federalne antimonopolske službe Aleksej Dostenko, izvestili su ruski mediji, podsećajući da je istraga protiv Gugla bila pokrenuta na zahtev veb sajta Jandeks, glavnog sajta za pretraživanje interneta u Rusiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik