Agrokor slovenskim dobavljačima dužan preko 40 milijuna eura

Bez autora
Apr 19 2017

Agrokor je slovenskim dobavljačima dužan preko 40 milijuna eura, gruba je procjena iznesena nakon sinoćnjeg sastanka odbora slovenskih dobavljača Konzuma. Slovenski dobavljači ovoga ili najkasnije početkom idućeg tjedna očekuju pojašnjenja Vladinog povjerenika Ante Ramljaka. Zanimljivo, jedan od najvećih dobavljača Izet Rastoder tvrdi da problema nema te da je posljednjih tjedana uspio naplatiti većinu svojih potraživanja. Agrokor mu duguje samo 4-5 milijuna eura. Mjesečno Rastoder dobacvlja banana i južnog voća u vrijednosti od 20 milijuna eura.

Agrokor slovenskim dobavljačima dužan preko 40 milijuna euraAgrokor je slovenskim dobavljačima dužan preko 40 milijuna eura, gruba je procjena iznesena nakon sinoćnjeg sastanka odbora slovenskih dobavljača Konzuma.

Slovenski dobavljači ovoga ili najkasnije početkom idućeg tjedna očekuju pojašnjenja Vladinog povjerenika Ante Ramljaka.

Zanimljivo, jedan od najvećih dobavljača Izet Rastoder tvrdi da problema nema te da je posljednjih tjedana uspio naplatiti većinu svojih potraživanja. Agrokor mu duguje samo 4-5 milijuna eura. Mjesečno Rastoder dobacvlja banana i južnog voća u vrijednosti od 20 milijuna eura.

- Za nas je najvažnije da Mercator uredno plaća i moram priznati da poštuju dogovore. Važno je da kao dobavljači podupremo Mercator, tako ćemo uspostaviti povjerenje važno za čitav sustav, izjavio je Rastoder.

Podsjeća da je pred vratima tuistička setzona.

- Sezona je za Hrvatsku, Konzum i sve nas koji ga opskrbljujemo iznimno važna. Važno je da odradimo posao kako treba, poručuje Rastoder.

Zanimljivo, poslovni rezultati Mercatora koji su trebali biti objavljeni jučer, kako je bilo predviđeno u financijskom kalendaru kompanije, ipak nisu objavljeni. Trebali bi biti objavljeno 25. travnja, a slovenska javnost sa zanimanjem očekuje podatke o mogućem financijskom iscrpljivanju Mercatora od strane njegova većinskog vlasnika Agrokora.

Podsjetimo, ministri trgovine i gospodarstva iz Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH danas će u Beogradu analizirati stanje nastalo krizom koncerna Agrokora i mjere kojima će zaštiti potrošače i radnike zaposlene u Agrokorovim podružnicama na svome teritoriju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik