Four Seasons do kraja godine planira početi gradnju kompleksa na Hvaru

Bez autora
Apr 20 2017

Hotelski lanac luksuznih hotela Four Seasons planira do kraja godine započeti gradnju luksuznog turističkog kompleksa u uvali Brizenica kod Starog Grada na otoku Hvaru, a investicija vrijedna oko milijardu kuna donijet će oko 320 novih radnih mjesta, rečeno je u četvrtak uoči sastanka ministra turizma Garija Cappelija s predstavnicima tog lanca. U tom bi turističkom kompleksu na Hvaru Four Seasons izgradio 240 smještajnih jedinica, s blizu 800 kreveta, i to u hotelu sa 120 soba te u 70-ak luksuznih vila i apartmana. Nadamo se da bi gradnja tog luksuznog turističkog kompleksa mogla početi do kraja godine, a završetak se očekuje do 2019., kazao je Dennis Wijsmuller, izvršni direktor Arqaam Capitala, tvrtke koja je glavni investitor u projektu.

Four Seasons do kraja godine planira početi gradnju kompleksa na HvaruHotelski lanac luksuznih hotela Four Seasons planira do kraja godine započeti gradnju luksuznog turističkog kompleksa u uvali Brizenica kod Starog Grada na otoku Hvaru, a investicija vrijedna oko milijardu kuna donijet će oko 320 novih radnih mjesta, rečeno je u četvrtak uoči sastanka ministra turizma Garija Cappelija s predstavnicima tog lanca.

U tom bi turističkom kompleksu na Hvaru Four Seasons izgradio 240 smještajnih jedinica, s blizu 800 kreveta, i to u hotelu sa 120 soba te u 70-ak luksuznih vila i apartmana.

"Nadamo se da bi gradnja tog luksuznog turističkog kompleksa mogla početi do kraja godine, a završetak se očekuje do 2019.", kazao je Dennis Wijsmuller, izvršni direktor Arqaam Capitala, tvrtke koja je glavni investitor u projektu.

Bojan Batinić iz Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) istaknuo je da je taj projekt prošle godine uvršten na listu strateških projekata i u operativnom smislu u visokom stupnju gotovosti. Dodao je da se očekuje dobivanje lokacijske dozvole, kojom će se definirati obuhvat zahvata i broj građevinskih dozvola.

Ministar Cappelli, koji boravi u službenom posjetu Velikoj Britaniji, istaknuo je da ta investicija predstavlja i nove zahtjeve za lokalnu zajednicu i turističke djelatnike u pogledu upravljanja destinacijom te u smislu ponude novih kulturnih, zabavnih, ugostiteljskih i drugih sadržaja.

Predstavnici Four Seasonsa istaknuli su da je Hrvatska jedno od vodećih turističkih tržišta u Europi te popularno odredište za odmor za putnike visoke klase širom svijeta, kao i da njihov nadolazeći projekt na otoku Hvaru predstavlja "uzbudljivu mogućnost za daljnje jačanje naše prisutnosti u Europi, što će i Hrvatskoj donijeti iznimnu kvalitetu i uslugu po kojoj je Four Seasons poznat širom svijeta".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik