Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka

Bez autora
Apr 20 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka, koji će omogućiti ponovno uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja između dve zemlje. Novim sporazumom uređen je niz pitanja važnih za obavljanje međunarodnog vazdušnog saobraćaja, budući da je ranije važeći sporazum potpisan još 1975. godine, između nekadašnje SFRJ i Republike Irak. Sporazum je, u ime iračke strane, potpisao ministar saobraćaja te zemlje Kadim Fenjan al Kafaji, u prisustvu ambasadora Iraka u Srbiji Kasima Askera Hasana, predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije i iračke Državne kompanije za civilno vazduhoplovstvo. Pre potpisivanja ovog dokumenta, Mihajlović je sa iračkom delegacijom razgovarala o mogućnostima za jačanje ekonomske saradnje Srbije i Iraka.

Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i IrakaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka, koji će omogućiti ponovno uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja između dve zemlje.

Novim sporazumom uređen je niz pitanja važnih za obavljanje međunarodnog vazdušnog saobraćaja, budući da je ranije važeći sporazum potpisan još 1975. godine, između nekadašnje SFRJ i Republike Irak.

Sporazum je, u ime iračke strane, potpisao ministar saobraćaja te zemlje Kadim Fenjan al Kafaji, u prisustvu ambasadora Iraka u Srbiji Kasima Askera Hasana, predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije i iračke Državne kompanije za civilno vazduhoplovstvo.

Pre potpisivanja ovog dokumenta, Mihajlović je sa iračkom delegacijom razgovarala o mogućnostima za jačanje ekonomske saradnje Srbije i Iraka.

Postoji značajan prostor za to da se saradnja između naše dve zemlje proširi i tu smo da zajedno napravimo korake u tom pravcu, rekla je ona.

Mihajlović je prihvatila poziv ministra saobraćaja Iraka da, zajedno sa predstavnicima srpskih građevinskih kompanija, poseti tu zemlju, gde bi se razgovaralo o saradnji i novim projektima.

Al Kafaji je ocenio da će današnji sastanak doprineti otvaranju novih polja saradnje, istakavši da Irak radi na obnovi uništene infrastrukture i bolnica i da postoji mogućnost da na tim poslovima konkurišu i srpska preduzeća, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik