„Epl“ preuzima „Dizni“?

Bez autora
Apr 20 2017

Nedavno su u američkim medijima poput bombe odjeknule glasine u kojima se navodi da bi „Epl“ mogao da kupi kompaniju „Dizni“.Business insider navodi kako su analitičari kompanije RBC Capital Markets izjavili da će investitori pažljivo promatrati i reagovati ako se ovo razmatranje ispostavi kao tačno, te smatraju kako bi novonastala kompanija imala gotovo neograničene mogućnosti kada su u pitanju sadržaji i tehnologije u svetu.

„Epl“ preuzima „Dizni“?Nedavno su u američkim medijima poput bombe odjeknule glasine u kojima se navodi da bi „Epl“ mogao da kupi kompaniju „Dizni“.

Business insider navodi kako su analitičari kompanije RBC Capital Markets izjavili da će investitori pažljivo promatrati i reagovati ako se ovo razmatranje ispostavi kao tačno, te smatraju kako bi novonastala kompanija imala gotovo neograničene mogućnosti kada su u pitanju sadržaji i tehnologije u svetu, prenosi portal itvesti.info.

U prilog ovim glasinama ide i izjava ševa „Epl-a“ Tima Kuka da su otvoreni za akviziciju bilo koje veličine.

Nova kompanija bi bila glavni konkurent „Netlfiksu“, a ako se „Epl“ zaista odluči na ovu mega-akviziciju, to bi ga moglo koštati 237 milijardi dolara.

RBC Capital Markets je kao zaključak svoje analize naveo:

- Najbolje opravdanje za ovakav mega-posao, prema našem mišljenju, jeste to što bi kompanija nakon ovakvog spajanja bila u stanju da radi stvari koje nikada nijedna nije bila u stanju. Već sada i „Epl“ i „Dizni“ pojedinačno predstavljaju takve kompanije koje, svaka u svojoj oblasti, predstavljaju unikatne pojave na svetskoj sceni i uopšte malo koji čovek na celom svetu ne zna za obe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik