Montenegro Airlines: Gubitak narastao na oko 72 miliona eura?

Bez autora
Apr 23 2017

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines (MA) završila je prošlu godinu sa gubitkom od 11,47 miliona eura, čime je nagomilani gubitak dostigao 71,89 miliona eura, pokazuju podaci iz izvještaja o poslovanju u koji su “Vijesti” imale uvid. Prošlogodišnji gubitak kompanije, na čijem su čelu tada bili predsjednik Borda, Daliborka Pejović i izvršni direktor, Zoran Kostić, povećan je za milion eura u odnosu na 2015. godinu, kada je iznosio 10,39 miliona eura. Skupština akcionara MA 31. januara je izabrala novi Odbor direktora.Šef Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija, Nikola Vukićević, izabran je za predsjednika Odbora, umjesto Pejović, dok je 7. februara za izvršnog direktora izabran Živko Banjević, koji je zamijenio Kostića. Poslovni prihodi kompanije su u odnosu na 2015. godinu smanjeni 3,4 odsto na 65,38 miliona, a rashodi povećani skoro tri odsto na 75,6 miliona.Firma duguje državi 15,38 miliona eura po osnovu poreza i doprinosa.

Montenegro Airlines: Gubitak narastao na oko 72 miliona eura?Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines (MA) završila je prošlu godinu sa gubitkom od 11,47 miliona eura, čime je nagomilani gubitak dostigao 71,89 miliona eura, pokazuju podaci iz izvještaja o poslovanju u koji su “Vijesti” imale uvid.

Prošlogodišnji gubitak kompanije, na čijem su čelu tada bili predsjednik Borda, Daliborka Pejović i izvršni direktor, Zoran Kostić, povećan je za milion eura u odnosu na 2015. godinu, kada je iznosio 10,39 miliona eura, navode "Vijesti".

Skupština akcionara MA 31. januara je izabrala novi Odbor direktora.Šef Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija, Nikola Vukićević, izabran je za predsjednika Odbora, umjesto Pejović, dok je 7. februara za izvršnog direktora izabran Živko Banjević, koji je zamijenio Kostića.

Poslovni prihodi kompanije su u odnosu na 2015. godinu smanjeni 3,4 odsto na 65,38 miliona, a rashodi povećani skoro tri odsto na 75,6 miliona.Firma duguje državi 15,38 miliona eura po osnovu poreza i doprinosa.MA je početkom aprila podnijela zahtjev za reprogram poreskog duga, ali pošto je kompanija bila korisnik državne pomoći ne može iskoristiti zakonsku mogućnost da plati dug na period od pet godina u jednakim mjesečnim ratama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik