Međunarodni Novosadski sajam: Bimalu pet zlatnih medalja

Bez autora
Apr 23 2017

Ocjenjivačka komisija Novosadskog sajma Bimalu je dodijelila pet zlatnih medalja čime je jestivo ulje Bimal još jednom je dokazalo da je lider u kvalitetu jestivih ulja.U okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu i brčanska kompanija Bimal nagrađena je velikim šampionskim peharom za visok kvalitet jestivih ulja suncokreta i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Međunarodni Novosadski sajam: Bimalu pet zlatnih medaljaOcjenjivačka komisija Novosadskog sajma Bimalu je dodijelila pet zlatnih medalja čime je jestivo ulje Bimal još jednom je dokazalo da je lider u kvalitetu jestivih ulja.

U okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu i brčanska kompanija Bimal nagrađena je velikim šampionskim peharom za visok kvalitet jestivih ulja suncokreta i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

"Naše konstantno ulaganje u kvalitet proizvoda preduslov je za uspjeh i prepoznatljivost Bimal brenda, a potvrda našeg rada jesu značajne nagrade i priznanja koje nam dodjeljuju eminentni stručnjaci i akademska javnost. Zalaganje da potrošači našeg ulja uvijek koriste kvalitetan i siguran proizvod primat je u našem poslovanju. Stoga smo mi u kompaniji Bimal ostvarili da imamo kvalitetan proizvod koji s jedne strane poštuje sve norme proizvodnje u zemlji, a koji sa druge strane odgovara i sistemima kvaliteta i proizvodnje stranih tržišta na koja izvozimo", rekla je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija Studen Holdinga, u čijem sastavu posluje i fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal.

Kako bi ispunio svoje ciljeve, Bimal je implementirao sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima ISO 9001:2008, HACCP, International Food Standard (IFS) i ISCC, a dokumentujući i certifikujući Kosher i Halal certifikate potpuno se prilagodio potrebama tržišta.

Kao kompanija koja svojim kupcima nudi proizvode visokog kvaliteta, Bimal je član Dunav Soja asocijacije i podržava proizvodnju od non-GMO soje.

Od 2002. godine, od kada je članica Studen Holdinga, fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal povećala je svoje proizvodne kapacitete, a unapređenjem pogona Bimal je do danas upetostručio kapacitet prerade sjemena uljarica sa 26.000 tona godišnje na današnjih 120.000 tona prerađenog sjemena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik