Stiglo više ponuda za Merkur trgovinu

Bez autora
Apr 24 2017

Stečajna upraviteljica Merkura Simona Goriup zadovoljna je odazivom na javni poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanije Merkur trgovina. Stiglo je više ponuda no o kojim se ponuditeljima radi Goriup nije željela govoriti. Objasnila je kako će teći postupak. Neobvezujuće ponude ćemo pregledati, a izabrat ćemo one koje su ponudile primjerenu cijenu i tim kompanijama ćemo omogućiti dubinski pregled. Na temelju uvida dobit će mogućnost da poboljšaju ponude i te će ponude biti obvezujuće. Potom slijedi proces pregovaranja jer naš je cilj da postignemo što bolju cijenu. Tada slijedi odluka hoćemo li s onim ponuditeljem koji ponudi najviše potpisati kupoprodajni ugovor ili ćemo dogovorenu cijenu još jednom provjeriti na javnoj dražbi, objasnila je Goriup.

Stiglo više ponuda za Merkur trgovinuStečajna upraviteljica Merkura Simona Goriup zadovoljna je odazivom na javni poziv za prikupljanje neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanije Merkur trgovina.

Stiglo je više ponuda no o kojim se ponuditeljima radi Goriup nije željela govoriti. Objasnila je kako će teći postupak.

- Neobvezujuće ponude ćemo pregledati, a izabrat ćemo one koje su ponudile primjerenu cijenu i tim kompanijama ćemo omogućiti dubinski pregled. Na temelju uvida dobit će mogućnost da poboljšaju ponude i te će ponude biti obvezujuće. Potom slijedi proces pregovaranja jer naš je cilj da postignemo što bolju cijenu. Tada slijedi odluka hoćemo li s onim ponuditeljem koji ponudi najviše potpisati kupoprodajni ugovor ili ćemo dogovorenu cijenu još jednom provjeriti na javnoj dražbi, objasnila je Goriup za ljubljansko Delo. 

Nije željela precizirati do kad bi prodajni proces trebao biti okončan, no napomenula je da će se vremenski uskladiti s austrijskom Hetom koja traži kupca za Merkurove trgovačke centre. 

Podsjetimo, za Merkur se na prošlom natječaju zanimao i Pevec, no naknadno je odustao. Nakon što je Pevecu onemogućeno da napravi dubinsko snimanje, limitiran mu je opseg dokumentacije i informacija, pa je prekinuo sudjelovanje u tom procesu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik