Socijalno preduzetništvo razvojna šansa Srbije

Bez autora
Apr 24 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Kranju, gde se održava konferencija o razvoju socijalne ekonomije, da je socijalno preduzetništvo razvojna šansa koju Srbija mora da iskoristi.Vulin, koji učestvuje na skupu "Podsticanje razvoja socijalne ekonomije u jugoistočnoj Evropi", istakao je da je socijalno preduzetništvo, koje u Srbiji do sada nije bilo regulisano, u nekim razvijenim zemljama postalo treći stub ekonomije. Prema njegovim rečima, socijalno preduzetništvo je prilika da oni koji se nalaze na marginama društva mogu da svojim radom promene svoj položaj.

Socijalno preduzetništvo razvojna šansa SrbijeMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Kranju, gde se održava konferencija o razvoju socijalne ekonomije, da je socijalno preduzetništvo razvojna šansa koju Srbija mora da iskoristi.

Vulin, koji učestvuje na skupu "Podsticanje razvoja socijalne ekonomije u jugoistočnoj Evropi", istakao je da je socijalno preduzetništvo, koje u Srbiji do sada nije bilo regulisano, u nekim razvijenim zemljama postalo treći stub ekonomije. 

Prema njegovim rečima, socijalno preduzetništvo je prilika da oni koji se nalaze na marginama društva mogu da svojim radom promene svoj položaj.

Socijalno preduzetništvo je razvojna šansa koju moramo da iskoristimo, ponovio je ministar, dodavši da to svakako mora biti zakonski regulisano, kao i da treba da učimo od onih koji su to već uradili.

Srbiji treba da po prvi put omogućimo da se kroz zakon o socijalnom preduzetništvu zaista posveti radu onih koji svojim radom treba da promene svoj položaj, naglasio je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik