Zračna luka Pula: Četiri leta tjedno za Frankfurt

Bez autora
Apr 24 2017

Ryanairu, koji od 28. ožujka dva puta tjedno povezuje Pulu s Frankfurtom, Bruxellesom i Londonom, koncem ovog mjeseca u pulskoj Zračnoj luci pridružit će se nove aviokompanije s novim linijama. Lufthansa otvara liniju s Frankfurtom; Eurowings s Koelnom, a Jet2.com i Easyjet s Londonom, prvi leti iz zračne luke Stansted, drugi s Gatwicka. Letovi Lufthanse i Jet2.coma potpuno su nove linije; prva kreće u petak, 28. travnja, a druga dan kasnije i lete sve do konca listopada. Od 20. svibnja Lot Polish Air uvodi liniju za Pulu iz Varšave, Easyjet iz Bristola, Transavia iz Rotterdama, a 1. srpnja kreće i British Airways s londonskog Heathrowa. Svi letovi su već na prodaji preko stranica zrakoplovnih kompanija. Sve ostale aviokompanije pojačavaju broj letova tjedno, ili povećavaju kapacitete zrakoplova pa na kraju ove godine očekujemo 600 tisuća putnika.

Zračna luka Pula: Četiri leta tjedno za FrankfurtRyanairu, koji od 28. ožujka dva puta tjedno povezuje Pulu s Frankfurtom, Bruxellesom i Londonom, koncem ovog mjeseca u pulskoj Zračnoj luci pridružit će se nove aviokompanije s novim linijama. 

Lufthansa otvara liniju s Frankfurtom; Eurowings s Koelnom, a Jet2.com i Easyjet s Londonom, prvi leti iz zračne luke Stansted, drugi s Gatwicka. Letovi Lufthanse i Jet2.coma potpuno su nove linije; prva kreće u petak, 28. travnja, a druga dan kasnije i lete sve do konca listopada.

Od 20. svibnja Lot Polish Air uvodi liniju za Pulu iz Varšave, Easyjet iz Bristola, Transavia iz Rotterdama, a 1. srpnja kreće i British Airways s londonskog Heathrowa. Svi letovi su već na prodaji preko stranica zrakoplovnih kompanija.

- Sve ostale aviokompanije pojačavaju broj letova tjedno, ili povećavaju kapacitete zrakoplova pa na kraju ove godine očekujemo 600 tisuća putnika. Lani smo dosegnuli brojku od 436 tisuća putnika. Lufthansa će za Frankfurt letjeti dvaput tjedno, petkom i ponedjeljkom, i uz Croatiju Airlines koja već leti utorkom i četvrtkom Pula će četiri dana u tjednu biti povezana s jednim od najvećih aerodroma u Europi i velikim čvorištem Star Alliance. To otvara mogućnost da se dosegne bilo koja točka u svijetu. Otvaraju nam se i mogućnosti novih turističkih tržišta: Daleki istok, Kanada, SAD, što je posebna vrijednost ove linije. Isto vrijedi i za tri londonska aerodroma s kojima ćemo biti povezani - Stansted, Gatwick, Heathrow - jer London je grad od 14 milijuna stanovnika i to će svakako dati dodatnu vrijednost Istri kao turističkoj destinaciji, kaže Svemir Radmilo, direktor Zračne luke Pula.

U suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije i hotelskom industrijom uspijevaju svake godine u Pulu dovesti sve više aviokompanija, bez kojih nema ni produženja sezone. Ove godine obnovili su i aerodromsku pistu, postavili novi asfaltni sloj u punoj dužini i širini, što bi trebalo poslužiti sljedećih 30 godina. Tijekom sezone Zračna luka Pula dodatno zaposli 80 ljudi na određeno vrijeme i preko Student servisa, za koje sami organiziraju posebnu obuku za rad na aerodromu.

- Osim povećanja broja rotacija s postojećim aviokompanijama, posebno je važno što su ove godine ugovori potpisani s kompanijama koje dosad nisu letjele za Pulu. Najvažniji je, svakako, dolazak British Arwaysa, nacionalnog engleskog avioprijevoznika koji će letjeti s glavnog londonskog aerodroma Heathrowa. Pored toga imamo još četiri aviokompanije; Easyjet, Jet2.com, Ryanair i Thomson, koje lete s druga dva londonska aerodroma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik