Veliki izvozni potencijal Instituta za ratarstvo i povrtarstvo

Bez autora
Apr 25 2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević istakao je danas, prilikom obilaska Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, da je ova ustanova brend Srbije i važan izvozni adut. Direktor Instituta Jan Turan upoznao je Šarčevića sa radom ove naučnoistraživačke institucije, koja se čak 95 odsto finansira prodajom semena na tržištu. Prema njegovim rečima, ostalih pet odsto čini projektno finansiranje od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pokrajinskog Sektretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Pokrajinski sektretar Zoran Milošević ukazao je na to da je rad Insituta za ratarstvo i povrtarstvo putokaz za mnoge, jer radi na primenjenim istraživanjima fokusiranim na tržište i predstavlja brend sa ogromnim izvoznim potencijalnom.

Veliki izvozni potencijal Instituta za ratarstvo i povrtarstvoMinistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević istakao je danas, prilikom obilaska Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, da je ova ustanova brend Srbije i važan izvozni adut.

Direktor Instituta Jan Turan upoznao je Šarčevića sa radom ove naučnoistraživačke institucije, koja se čak 95 odsto finansira prodajom semena na tržištu.

Prema njegovim rečima, ostalih pet odsto čini projektno finansiranje od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pokrajinskog Sektretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Pokrajinski sektretar Zoran Milošević ukazao je na to da je rad Insituta za ratarstvo i povrtarstvo putokaz za mnoge, jer radi na primenjenim istraživanjima fokusiranim na tržište i predstavlja brend sa ogromnim izvoznim potencijalnom.

Na sastanku je od resornog ministarstva zatražena podrška kako bi zamljište koje Institut koristi za semensku proizvodnju bilo izuzeto od zakupa na duži rok i upućena molba za podršku za sticanje statusa institucije od nacionalnog značaja.

Šarčević je naglasio da je razvoj ovog instituta veoma važan i da će Ministarstvo tim ciljevima dati maksimalnu podršku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik