Unapređenje ekonomske saradnje sa Švedskom

Bez autora
Apr 26 2017

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Kraljevine Švedske Urbanom Alinom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, koja će biti značajno unapređena otvaranjem novog prodajnog objekta kompanije IKEA u Beogradu. IKEA će biti dobar primer uspešnog poslovanja u Srbiji i dobar primer za privlačenje više švedskih investicija, istakao je premijer Vučić. Dvojica sagovornika razgovarala su i o odnosima u regionu, posebno o poslednjim izjavama iz Albanije i Prištine. Srbija će učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu zapadnog Balkana i zato ne reagujemo na poslednje provokacije, naglasio je premijer Vučić.

Unapređenje ekonomske saradnje sa ŠvedskomPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Kraljevine Švedske Urbanom Alinom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, koja će biti značajno unapređena otvaranjem novog prodajnog objekta kompanije IKEA u Beogradu.

IKEA će biti dobar primer uspešnog poslovanja u Srbiji i dobar primer za privlačenje više švedskih investicija, istakao je premijer Vučić.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o odnosima u regionu, posebno o poslednjim izjavama iz Albanije i Prištine.

Srbija će učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu zapadnog Balkana i zato ne reagujemo na poslednje provokacije, naglasio je premijer Vučić.

Ako želiš da budeš uspešna zemlja, moraš da imaš uspešne komšije, rekao je predsednik švedskog parlamenta, i dodao da je zato neophodno održati stabilnost zapadnog Balkana.

Premijer Vučić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Švedske procesu evrointegracija Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik