Beogradski aerodrom – 55 godina i 5,5 miliona putnika

Bez autora
Apr 26 2017

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd obeležava dva jubileja – 55 godina postojanja i očekivanih 5,5 miliona putnika do kraja godine. V. d. generalnog direktora AD Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd Saša Vlaisavljević je rekao da je podignuta lestvica na još viši nivo jer Aerodrom očekuje 5,5 miliona putnika do kraja godine, što je, kaže, svojevrsna simbolika u godini jubileja. Od početka godine beogradski aerodrom ugostio je oko 1,35 miliona putnika, što je uvećanje od oko 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je Vlaisavljević. Godišnji kapacitet beogradskog aerodroma, do početka letnje sezone, biće uvećan na 7,5 miliona putnika jer će uskoro biti otvoren novi Terminal 2b sa najsavremenijim sistemima za prihvat i otpremu putnika i prtljaga.

Beogradski aerodrom – 55 godina i 5,5 miliona putnikaAerodrom "Nikola Tesla" Beograd obeležava dva jubileja – 55 godina postojanja i očekivanih 5,5 miliona putnika do kraja godine.

V. d. generalnog direktora AD Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd Saša Vlaisavljević je u izjavi za Tanjug rekao da je podignuta lestvica na još viši nivo jer Aerodrom očekuje 5,5 miliona putnika do kraja godine, što je, kaže, svojevrsna simbolika u godini jubileja.

"Od početka godine beogradski aerodrom ugostio je oko 1,35 miliona putnika, što je uvećanje od oko 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine", rekao je Vlaisavljević.

Godišnji kapacitet beogradskog aerodroma, do početka letnje sezone, biće uvećan na 7,5 miliona putnika jer će uskoro biti otvoren novi Terminal 2b sa najsavremenijim sistemima za prihvat i otpremu putnika i prtljaga.

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd će 55 godina postojanja obeležiti sutra, otvaranjem izložbe Priča u 55 slika gde će prvi put na jednom mestu biti prikazane arhivske fotografije značajnih ličnosti iz zemlje i inostranstva koje su boravile na beogradskom aerodromu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik