Porastao broj korisnika Tvitera, ali pali prihodi

Bez autora
Apr 26 2017

Broj mesečno aktivnih korisnika američke društvene mreže Tviter je porastao za šest procenata, čime su nadmašena očekivanja analitičara, posle nekoliko kvartala stagnacije rasta.Korisnička baza Tvitera je uvećana na 328 miliona mesečno aktivnih korisnika u prvom ovogodišnjem kvartalu sa 319 miliona iz poslednjeg kvartala prošle godine. Analitičari su očekivali da će broj korisnika porasti na 321,3 miliona, prema anketi istraživačke kompanije Faktset.

Porastao broj korisnika Tvitera, ali pali prihodiBroj mesečno aktivnih korisnika američke društvene mreže Tviter je porastao za šest procenata, čime su nadmašena očekivanja analitičara, posle nekoliko kvartala stagnacije rasta.

Korisnička baza Tvitera je uvećana na 328 miliona mesečno aktivnih korisnika u prvom ovogodišnjem kvartalu sa 319 miliona iz poslednjeg kvartala prošle godine, prenosi agencija Rojters.

Analitičari su očekivali da će broj korisnika porasti na 321,3 miliona, prema anketi istraživačke kompanije Faktset.

Prihodi Tvitera su, međutim, pali za 7,8 odsto na 548,3 miliona dolara, što je prvi pad prihoda od inicijalne javne ponude akcija Tvitera 2013. godine.

U prvom tromesečju zaključno sa 31. martom, neto gubitak je smanjen na 61,6 miliona dolara ili devet centi po akciji, u odnosu na 79,7 miliona dolara ili 12 centi po akciji iz istog perioda prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik