AD Plastik: Neto dobit u 2016. bolja od najavljene

Bez autora
Apr 26 2017

Neto dobit AD Plastik Grupe bolja je od najavljene prema upravo objavljenom revidiranom Godišnjem izvještaju poslovodstva. Unaprjeđenjem efikasnosti i racionalizacijom poslovanja poboljšana je profitabilnost čemu u prilog govori ostvarena neto profitna marža od 5,3 posto, odnosno neto dobit Grupe koja iznosi 49,7 milijuna kuna. Prema prvotnim procjenama, neto dobit je iznosdila 48,1 milijun kuna. EBITDA marža iznosi 14,5 posto u odnosu na 11,2 posto ostvarenih godinu ranije. EBITDA iznosi 135,9 milijuna kuna, što je povećanje od 18,3 posto u odnosu na prethodnu godinu. Poslovni prihodi u izvještajnom razdoblju nešto su niži i iznose 935,8 milijuna kuna. Revidirani godišnji izvještaj pokazuje čak i nešto bolje rezultate od preliminarnih, čime smo iznimno zadovoljni. Drugu godinu zaredom ostvarujemo jako dobre poslovne rezultate i sigurni smo kako ćemo taj trend nastaviti i ubuduće. Unatoč manjem padu prihoda, pad poslovnih rashoda znatno je veći što potvrđuje ostvarena EBITDA i sam porast neto dobiti Grupe, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

AD Plastik: Neto dobit u 2016. bolja od najavljeneNeto dobit AD Plastik Grupe bolja je od najavljene prema upravo objavljenom revidiranom Godišnjem izvještaju poslovodstva.

Unaprjeđenjem efikasnosti i racionalizacijom poslovanja poboljšana je profitabilnost čemu u prilog govori ostvarena neto profitna marža od 5,3 posto, odnosno neto dobit Grupe koja iznosi 49,7 milijuna kuna. Prema prvotnim procjenama, neto dobit je iznosdila 48,1 milijun kuna.

EBITDA marža iznosi 14,5 posto u odnosu na 11,2 posto ostvarenih godinu ranije. EBITDA iznosi 135,9 milijuna kuna, što je povećanje od 18,3 posto u odnosu na prethodnu godinu. Poslovni prihodi u izvještajnom razdoblju nešto su niži i iznose 935,8 milijuna kuna.

„Revidirani godišnji izvještaj pokazuje čak i nešto bolje rezultate od preliminarnih, čime smo iznimno zadovoljni. Drugu godinu zaredom ostvarujemo jako dobre poslovne rezultate i sigurni smo kako ćemo taj trend nastaviti i ubuduće. Unatoč manjem padu prihoda, pad poslovnih rashoda znatno je veći što potvrđuje ostvarena EBITDA i sam porast neto dobiti Grupe.", izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Smanjenjem kreditne zaduženosti za 38 milijuna kuna i obveza prema dobavljačima za 42,4 milijuna kuna, AD Plastik Grupa dodatno je ojačala svoju financijsku stabilnost. U 2016. godini ugovoreni su novi poslovi čija će ukupna vrijednost u godinama pune proizvodnje iznositi preko 20 milijuna eura godišnje.

„Cijena dionice AD Plastika krajem 2016. godine iznosila je 138 kuna, što predstavlja rast od čak 40,2 posto u odnosu na kraj 2015. godine. Rast cijene dionice nastavio se i u 2017. godini čemu u prilog govori dosezanje cijene dionice od 165 kuna u ožujku te unatoč negativnim kretanjima na burzi, stabilnost cijene dionice AD Plastika se održala. Cilj nam je u 2017. povećati prihode za 6 posto uz daljnje povećanje efikasnost poslovanja. To će zasigurno povećati i tržišnu vrijednost kom-panije na zadovoljstvo svih naših dionika.", rekao je Marinko Došen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik