Proširenje platforme za bolje poslovno okruženje

Bez autora
Apr 26 2017

Proširenje platforme za bolje poslovno okruženje bio je cilj stručnog skup "Platforma za stvaranje boljeg poslovnog okruženja u BiH: Predstavljanje proširene platforme sa programima podrške za razvoj biznisa" koji je održan danas u Sarajevu.Predsjednik Grupacije Naša Perspektiva Armin Alijagić istakao je da to namjeravaju postići mapiranjem svih programa podrške biznisima kako bi bio pomognut njihov razvoj. Mislim da je jako bitno da postoji baza takvih programa jer će onda kreatori politika moći vidjeti koji sve programi podrške postoje u drugim dijelovima zemlje, kao i analize učinkovitosti tih programa, rekao je Alijagić.

Proširenje platforme za bolje poslovno okruženjeProširenje platforme za bolje poslovno okruženje bio je cilj stručnog skup "Platforma za stvaranje boljeg poslovnog okruženja u BiH: Predstavljanje proširene platforme sa programima podrške za razvoj biznisa" koji je održan danas u Sarajevu.

Predsjednik Grupacije Naša Perspektiva Armin Alijagić istakao je da to namjeravaju postići mapiranjem svih programa podrške biznisima kako bi bio pomognut njihov razvoj.

- Mislim da je jako bitno da postoji baza takvih programa jer će onda kreatori politika moći vidjeti koji sve programi podrške postoje u drugim dijelovima zemlje, kao i analize učinkovitosti tih programa - rekao je Alijagić.

Dodao je da je krajnji cilj inicijative da što više biznisa bude podržano i na što bolji način, kako bi onda to rezultiralo novim radnim mjestima i ekonomskim razvojem.

Direktorica Centra usluga LiNK Alisa Gekić navela je da iza platforme za bolje poslovno okruženje trenutno stoji mreža od 37 članica iz javnog, nevladinog i privatnog sektora, a da okuplja oko 13.000 malih i srednjih preduzeća.

Pojasnila je da je suština aktivnosti te mreže rad na terenu s privrednicima na identifikaciji problema, formulisanju zahtjeva za njihovo rješavanje i pronalaženju nadležnih institucija za te probleme.

Skup je održan u organizaciji Grupacije Naša Perspektiva i Mreže za lokalni ekonomski razvoj u BiH - LEDnet, a u sklopu MATRA projekta "Jači glas civilnog društva za bolje poslovno okruženje i povećanu odgovornost vlada" koji finansira Ambasada Holandije u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik