Dio Brodogradilišta prodat za 2,1 milion

Bez autora
Apr 27 2017

Mali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela, sa pripadajućom opremom, prodat je jedinom ponuđaču, Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske, po cijeni od 2,1 milion eura. Početna cijena naznačena u javnom pozivu, raspisanom 7. marta, iznosila je 2,08 miliona eura. Nakon uplate kupoprodajne cijene i zaključenja ugovora, iznos sredstava koji su dobijeni prodajom ulaze u stečajnu masu, iz koje će se namirivati troškovi postupka i stečajni povjerioci, prema načinu i redosljedu kako je to utvrđeno Zakonom o stečaju”, objašnjeno je iz Privrednog suda. Mali dok je dug 148 metara, kapaciteta podizanja deset hiljada tona i kapaciteta dizalica 2,7 tona.

Dio Brodogradilišta prodat za 2,1 milionMali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela, sa pripadajućom opremom, prodat je jedinom ponuđaču, Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske, po cijeni od 2,1 milion eura.

Početna cijena naznačena u javnom pozivu, raspisanom 7. marta, iznosila je 2,08 miliona eura.

“Nakon uplate kupoprodajne cijene i zaključenja ugovora, iznos sredstava koji su dobijeni prodajom ulaze u stečajnu masu, iz koje će se namirivati troškovi postupka i stečajni povjerioci, prema načinu i redosljedu kako je to utvrđeno Zakonom o stečaju”, objašnjeno je iz Privrednog suda.

Mali dok je dug 148 metara, kapaciteta podizanja deset hiljada tona i kapaciteta dizalica 2,7 tona.

Za preostali dio imovine stečajnog dužnika, po petom oglasu za prodaju imovine Brodogradilišta, nije bilo zainteresovanih, dok će novi oglas biti raspisan u roku i na način kako je to propisano odredbama Zakona o stečaju.

Na javnom pozivu za prodaju imovine Brodogradilišta ponuđeni su, između ostalog, posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, posebni djelovi zgrade brodogradnje, pomoćne zgrade, dizalice, oprema, mašine i vozni park, za nešto više od osam miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik