Franca i Bajović preduzetnici godine

Bez autora
Apr 27 2017

Nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore (AMMCG) najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima u 2016. godini uručene su danas, na svečanosti koja je organizovana u hotelu Hilton. Nagrada za menadžera godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima dodijeljena je izvršnom direktoru kompanije M:tel, Vladimiru Lučiću, a za najbolju instituciju za obrazovanje i edukaciju menadžera Ekonomskom fakultetu u Podgorici. U kategoriji preduzetnik godine dodijeljene su dvije ravnopravne nagrade i to generalnim direktorima Mesoprometa i Okova, Hilmiji Franci i Gojku Bajoviću. Nagradu za menadžera godine u srednjim preduzećima dobio je izvršni direktor Neregelie, Ljilja Pižurica, u malim direktor Bild Studia, Tarik Zaimović, a u mikro izvršni direktor D Photo Trade, Dragan Babić.

Franca i Bajović preduzetnici godineNagrade Asocijacije menadžera Crne Gore (AMMCG) najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima u 2016. godini uručene su danas, na svečanosti koja je organizovana u hotelu Hilton.

Nagrada za menadžera godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima dodijeljena je izvršnom direktoru kompanije M:tel, Vladimiru Lučiću, a za najbolju instituciju za obrazovanje i edukaciju menadžera Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

U kategoriji preduzetnik godine dodijeljene su dvije ravnopravne nagrade i to generalnim direktorima Mesoprometa i Okova, Hilmiji Franci i Gojku Bajoviću.

Nagradu za menadžera godine u srednjim preduzećima dobio je izvršni direktor Neregelie, Ljilja Pižurica, u malim direktor Bild Studia, Tarik Zaimović, a u mikro izvršni direktor D Photo Trade, Dragan Babić.

Nagrada za mladog menadžera godine dodijeljena je izvršnom direktoru Nikšićkog Mlina, Mitru Jokiću, a za projekt menadžera izvršnom direktoru Bemaxa, Veselinu Kovačeviću.

Za menadžera godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države izabran je predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Dragan Laketić.

Menadžer godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama je direktor Doma Zdravlja Podgorica, Nebojša Kavarić, dok je nagrada za životno djelo pripala profesoru na Mašinskom fakultetu, Milanu Peroviću.

Odluku o dodjeli nagrada najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima u Crnoj Gori donio je Upravni odbor AMM-a.

Iz AMM je ranije objašnjeno da je nakon sprovedenog konkursa za izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika u prošloj godini, Upravni odbor prihvatio predlog stručnog žirija i donio odluku o dodijeli godišnjih nagrada u više kategorija.

Na konkurs je stiglo 156 predloga, od čega je prihvaćena 91 kandidatura.

Kako je saopšteno iz AMM ceremoniji dodjele nagrada je prisustvovalo 250 zvanica, među kojima su bili najuspješniji menadžeri u Crnoj Gori, predstavnici države, diplomatskog kora, lokalne uprave, privrede, nauke, kulture, poslovnih organizacija, članovi i prijatelji Asocijacije menadžera, te veliki broj predstavnika medija.

“Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika godine dobio je podršku Valde Crne Gore, Privredne komore, Unije poslodavaca i Savjeta stranih investitora”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore, Budimir Raičković istakao je značaj nagrade koja ističe rezultate koje su ostvarili laureati ali i drugi privrednici. Oni su kazao je vrijedni pažnje i respekta zbog izuzetno tečkih uslovima poslovanja kako u zemlji tako i u region.

Raičković je kazao da je  2016. godina prvenstveno u fokusu imala politička dešavanja, I ocijenio da to bila godina u kojoj privreda nije poslovala u stabilnim uslovima.

“Možda je to i jedna od godina koju bi mogli okarakterisati kao godinu koju su pojeli političari, a svi su izgledi da i ova može ponijeti takav epitet. Kada se tome dodaju i uslovi u regionu, nikako se ne može reći da poslujemo u stimulativnom ambijentu”, kazao je Raičković.

Nije mali broj privrednika koji jednostavno ne žele, u atmosferi socijalne demagogije, da potenciraju rezultate koje stvaruju.

Izgleda da smo još daleko od toga da slavimo uspjeh i nažalost mnogo više pažnje posvećujemo negativnim primjerima nego pozitivnim tj. onima koji bi mogli biti primjer drugima šta znači znanje, pregalaštvo, posvećenost i preduzetništvo.

Iz AMMCG su poručili onima koji kreiraju i utiču na poslovni abijent da što manje koriste izraze "pokušaćemo" i "trudićemo se", a mnogo više izraz "uradili smo".

Ovaj konkurs je kazao je Raičković prema strukturi prijedloga i prihvaćenim kandidaturama indirektno ukazao i na neke slabosti crnogorske privrede.

“Na primjer veoma malu zastupljenost žena u preduzetničkim vodama i na visokim menadžerskim pozicijama, naglašen neravnomjeran regionalni razvoj, pa je gro prijedloga bio iz centralnog i južnog dijela Crne Gore. Takođe evidentan je nedostatak prijedloga iz oblasti proizvodnje i poljoprivrede”, kazao je predsjednik Asocijacije.

Dobitnicima nagrada i gostima se na svečanosti u ime Vlade koja je pokrovitelj događaja, obratila ministrica ekonomije Dragica Sekulić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik