Hotel Bristol dobio halal certifikat

Bez autora
Apr 27 2017

Agencija za certificiranje halal kvalitete uručila je Hotelu Bristol u Sarajevu halal certifikat za hranu, piće, smještaj i sve druge hotelske usluge. Službenim uručenjem certifikata hotel je postao dio svjetskog halal tržišta, te kompletirao svoju hotelsku uslugu. Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete, izrazio je zadovoljstvo što je Bristol svoje usluge u potpunosti uskladio sa zahtjevima halala što će donijeti korist ljudima u BiH, hotelsku industriju, ali i brojne turiste koji posjećuju tu zemlju. Dodao je da je halal turizam sve rašireniji i da se u taj trend uklapa i Agencija koja nakon certificiranja prehrambenih kompanija već neko vrijeme radi na halal certificiranju ugostiteljskih objekata. Agencija za cerificiranje halal kvalitete, dodao je, ima u svom portfoliju više od 100 kompanija koje su usvojile halal standard. Šefik Gušić, izvršni direktor Hotela Bristol, očekuje da će s dobivenim certifikatom broj turista iz arapskih zemalja porasti.

Hotel Bristol dobio halal certifikatAgencija za certificiranje halal kvalitete uručila je Hotelu Bristol u Sarajevu halal certifikat za hranu, piće, smještaj i sve druge hotelske usluge.

Službenim uručenjem certifikata hotel je postao dio svjetskog halal tržišta, te kompletirao svoju hotelsku uslugu. Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete, izrazio je zadovoljstvo što je Bristol svoje usluge u potpunosti uskladio sa zahtjevima halala što će donijeti korist ljudima u BiH, hotelsku industriju, ali i brojne turiste koji posjećuju tu zemlju. Dodao je da je halal turizam sve rašireniji i da se u taj trend uklapa i Agencija koja nakon certificiranja prehrambenih kompanija već neko vrijeme radi na halal certificiranju ugostiteljskih objekata.

Agencija za cerificiranje halal kvalitete, dodao je, ima u svom portfoliju više od 100 kompanija koje su usvojile halal standard.  Šefik Gušić, izvršni direktor Hotela Bristol, očekuje da će s dobivenim certifikatom broj turista iz arapskih zemalja porasti. Objasnio je da brojne agencije koje dovode turiste s nestrpljenjem očekuju službenu potvrdu o dobivanju certifikata kako bi to mogle prezentirati svojim klijentima. "Kada sam prije četiri godine došao u hotel, bilo je dva posto arapskih turista u odnosu na ukupan broj. Prošle godine bilo ih je 23 posto, a ove godine očekujem da će biti 50 posto", rekao je Gušić. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik