Uveden direktan let Sarajevo - Dubai

Bez autora
Apr 27 2017

Od 24. do 27. aprila u Dubaiju se održava jedan od najznačajnih svjetskih sajmova iz sektora turizma i putovanja, Arabian Travel Market. Sajam je pokrenut još davne 1995. godine i idealno je mjesto da se govori o turističkim destinacijama, turističkim atrakcijama, smještajnim kapacitetima, razmijene značajni kontakti i predstavi zemlja i njeni turistički proizvodi i u konačnici dovedu turisti. Federalna ministrica okoliša i turizma, Edita Đapo, boravila je na otvaranju sajma, kako bi posjetila predstavnike naše zemlje na sajmu, razgovarala o njihovim dosadašnjim iskustvima, ali i održala značajne sastanke, između ostalih i sa vlasnikom aviokompanije Fly Dubai, Ghaith Al Ghaithom. Kompanija je uvela direktan let Sarajevo - Dubai, nekoliko puta sedmično, a razgovaralo se o planovima povećanja broja letova za BiH. Kako je istakao Al Ghaith, u Dubaju vlada velika zainteresovanost za posjete našoj zemlji, posebno u ljetnjem periodu.

Uveden direktan let Sarajevo - DubaiOd 24. do 27. aprila u Dubaiju se održava jedan od najznačajnih svjetskih sajmova iz sektora turizma i putovanja, Arabian Travel Market.

Sajam je pokrenut još davne 1995. godine i idealno je mjesto da se govori o turističkim destinacijama, turističkim atrakcijama, smještajnim kapacitetima, razmijene značajni kontakti i predstavi zemlja i njeni turistički proizvodi i u konačnici dovedu turisti.

Federalna ministrica okoliša i turizma, Edita Đapo, boravila je na otvaranju sajma, kako bi posjetila predstavnike naše zemlje na sajmu, razgovarala o njihovim dosadašnjim iskustvima, ali i održala značajne sastanke, između ostalih i sa vlasnikom aviokompanije Fly Dubai, Ghaith Al Ghaithom.

Kompanija je uvela direktan let Sarajevo - Dubai, nekoliko puta sedmično, a razgovaralo se o planovima povećanja broja letova za BiH. Kako je istakao Al Ghaith, u Dubaju vlada velika zainteresovanost za posjete našoj zemlji, posebno u ljetnjem periodu.

Federalna ministrica će nakon povratka predstavnika Bosne i Hercegovine iz Dubaija sazvati sastanak,  u svrhu dobijanja povratnih informacija sa ovog sajma i zajedničkog rada kako bi naša država najbolje predstavila na narednim, najvažnijim, svjetskim sajmovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik