Elektronsko poslovanje brže i jeftinije

Bez autora
May 14 2017

Uvođenjem elektronskog načina poslovanja poreski obveznici i Poreska uprava RS godišnje će uštedjeti 2,3 miliona KM, a biće smanjen i obim posla, te omogućena jednostavnija pretraga podataka.Ove pogodnosti saopštili su juče predstavnici Poreske uprave tokom prezentacije dosadašnjih aktivnosti u okviru projekta reforme fiskalnog sektora (FAR) koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH - USAID. Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da će obveznici, ali i Poreska uprava imati manje troškove poslovanja.

Elektronsko poslovanje brže i jeftinijeUvođenjem elektronskog načina poslovanja poreski obveznici i Poreska uprava RS godišnje će uštedjeti 2,3 miliona KM, a biće smanjen i obim posla, te omogućena jednostavnija pretraga podataka.

Ove pogodnosti saopštili su juče predstavnici Poreske uprave tokom prezentacije dosadašnjih aktivnosti u okviru projekta reforme fiskalnog sektora (FAR) koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH - USAID.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da će obveznici, ali i Poreska uprava imati manje troškove poslovanja.

- Očekujemo da dođe do preraspodjele radnih mjesta, odnosno da bude smanjen broj radnih mjesta u administraciji zarad većeg broja onih koja se odnose na analizu rizika poslovanja i kontrole obveznika - rekao je Tegeltija.

Direktor PURS Zora Vidović kazala je da je cilj projekta pružanje i boljih usluga poreskim obveznicima.

- Sve naše usluge do 2018. godine biće elektronske. Pored toga, od 1. januara iduće godine planiramo da uvedemo i elektronsko sanduče i na taj način unaprijedimo komunikaciji sa poreskim obveznicima - kazala je Vidovićeva i dodala da PU elektronskim poslovanjem nastoji da bude što efikasnija.

Direktor misije USAID-a u BiH Piter Dafi rekao je da oni godinama rade sa vlastima RS na stvaranju efikasnije poslovne zajednice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik