"Folksvagenov" profit do neba

Bez autora
May 15 2017

Nemačka automobilska kompanija "Folksvagen" potvrdila je prognoze profita za 2017. godinu, nakon rasta prihoda i dobiti u prvom ovogodišnjem tromesečju.Neto profit grupacije je u periodu januar-mart dostigao 3,4 milijarde evra, što je za 44 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi uvećani za deset odsto na 56,2 milijarde evra. I prihodi i dobit su premašili procene analitičara koje je anketirala kompanija "Faktset".

"Folksvagenov" profit do nebaNemačka automobilska kompanija "Folksvagen" potvrdila je prognoze profita za 2017. godinu, nakon rasta prihoda i dobiti u prvom ovogodišnjem tromesečju.

Neto profit grupacije je u periodu januar-mart dostigao 3,4 milijarde evra, što je za 44 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi uvećani za deset odsto na 56,2 milijarde evra, prenosi agencija Frans pres.

I prihodi i dobit su premašili procene analitičara koje je anketirala kompanija "Faktset".

- Naši kvartalni rezultati posledica su snažnih performansi brendova grupacije, lansiranja novih proizvoda i solidne zarade u Zapadnoj Evropi - navodi se u saopštenju generalnog direktora "Folksvagena" Matijasa Milera.

VW je potvrdio da je njegov profit iz poslovanja uvećan za 28 odsto na 4,4 milijarde evra u prva tri meseca ove godine.

Kada je reč o čitavoj 2017. godini, grupacija je zadržala profitnu stopu od između šest i sedam odsto, dok će prihodi porasti za četiri odsto u odnosu na godinu dana ranije.

Nemačka kompanija je uspela da ostvari dobre rezultate, uprkos skandalu sa manipulacijama vrednostima izduvnih gasova koji je VW koštao više milijardi dolara širom sveta, ocenjuje AFP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik