Novo postrojenje u TE "Ugljevik"

Bez autora
May 16 2017

U Termoelektrani "Ugljevik" danas će biti postavljen kamen temeljac za postrojenje za odsumporavanje dimnih gasova, radi smanjenja emisije sumpor-dioksida i drugih čestica koje zagađuju vazduh. Za projekat odsumporavanja dimnih gasova Јapanska agencija za međunarodnu saradnju potpisala je 2009. godine ugovor sa BiH, za Јapanski ODA zajam od 200 miliona KM.Zajam je namijenjen za instalaciju postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova i druge relevantne opreme, kao i za konsultantske usluge u vezi sa detaljnim dizajnom, tenderskom pomoći i supervizijom radova, saopšteno je iz Ambasade Јapana.

Novo postrojenje u TE U Termoelektrani "Ugljevik" danas će biti postavljen kamen temeljac za postrojenje za odsumporavanje dimnih gasova, radi smanjenja emisije sumpor-dioksida i drugih čestica koje zagađuju vazduh.

Za projekat odsumporavanja dimnih gasova Јapanska agencija za međunarodnu saradnju potpisala je 2009. godine ugovor sa BiH, za Јapanski ODA zajam od 200 miliona KM.

Zajam je namijenjen za instalaciju postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova i druge relevantne opreme, kao i za konsultantske usluge u vezi sa detaljnim dizajnom, tenderskom pomoći i supervizijom radova, saopšteno je iz Ambasade Јapana.

Postavljanju kamena temeljca prisustvovaće ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ambasador Јapana u BiH Kazuja Ogava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik