U martu otkupljeno više mlijeka

Bez autora
May 16 2017

U martu je otkupljeno oko 2,09 miliona litara kravljeg mlijeka, što je 5,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Monstata. U poređenju sa februarom otkupljena količina je veća 11,5 odsto", navodi se u saopštenju. Iz Monstata su dodali da je sadržaj mliječne masti u martu u odnosu na isti mjesec prošle godine, manji je 1,1 odsto, a sadržaj proteina veći 1,4 odsto. U poređenju sa februarom sadržaj mliječne masti je isti 3,91 odsto, a sadržaj proteina je veći 0,1 odsto, kazali su iz Monstata. U martu je u odnosu na isti prošlogodišnji period zabilježeno povećanje proizvodnje fermentisanih mliječnih proizvoda 23,4 odsto i kajmaka 5,2 odsto, dok se bilježi smanjena proizvodnja konzumnog mlijeka 11,7 odsto, pavlake 20,3 odsto i sira 2,9 odsto.

U martu otkupljeno više mlijekaU martu je otkupljeno oko 2,09 miliona litara kravljeg mlijeka, što je 5,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Monstata.

U poređenju sa februarom otkupljena količina je veća 11,5 odsto", navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su dodali da je sadržaj mliječne masti u martu u odnosu na isti mjesec prošle godine, manji je 1,1 odsto, a sadržaj proteina veći 1,4 odsto.

"U poređenju sa februarom sadržaj mliječne masti je isti 3,91 odsto, a sadržaj proteina je veći 0,1 odsto", kazali su iz Monstata.

U martu je u odnosu na isti prošlogodišnji period zabilježeno povećanje proizvodnje fermentisanih mliječnih proizvoda 23,4 odsto i kajmaka 5,2 odsto, dok se bilježi smanjena proizvodnja konzumnog mlijeka 11,7 odsto, pavlake 20,3 odsto i sira 2,9 odsto.

"U poređenju sa prethodnim mjesecom, povećana je proizvodnja konzumnog mlijeka 12,1 odsto, fermentisanih mliječnih proizvoda 13,4 odsto, kajmaka jedan odsto i sira 7,3 odsto", zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik