Verovali ili ne, evro je opet u modi

Bez autora
May 16 2017

Tri godine klizanja evra izgleda da je pri kraju. Po prvi put, od sredine 2014. godine, analitičari prognoziraju da će vrednost evra da raste, a ne da pada. Tehnički gledano, to znači da investitori imaju drugačiju poziciju i opcije za ugovore u evrima, što je bio redak prizor u poslednjih nekoliko godina.Nakon mirnog trgovanja u toku prepodneva, evro je ojačao 0,3 procenta do podneva na 1,0973 dolara na azijskom trgovanju, dok analitičari naglašavaju da je potencijalni nivo koji će jedinstvena valuta preći ove nedelje 1,10 dolara.

Verovali ili ne, evro je opet u modiTri godine klizanja evra izgleda da je pri kraju. Po prvi put, od sredine 2014. godine, analitičari prognoziraju da će vrednost evra da raste, a ne da pada.

Tehnički gledano, to znači da investitori imaju drugačiju poziciju i opcije za ugovore u evrima, što je bio redak prizor u poslednjih nekoliko godina.

Nakon mirnog trgovanja u toku prepodneva, evro je ojačao 0,3 procenta do podneva na 1,0973 dolara na azijskom trgovanju, dok analitičari naglašavaju da je potencijalni nivo koji će jedinstvena valuta preći ove nedelje 1,10 dolara.

Dolarski indeks, koji meri vrednost dolara u odnosu na korpu šest glavnih valuta, pao je 0,3 procenta u odnosu na prethodni dan, na 99,877 poena.

Ovo je nije veliki rast ali je i te kako povoljan za opšte raspoloženje među trgovcima.

Rastu evra pomogla je i pobeda Emanuela Makrona, koji je najavio reformisanje ekonomije, čime su podstaknute i špekulacije da bi ECB mogla uskoro da prestane sa nekim od stumulativnih mera.

Protok novca u evrozoni gurnuo je evro na najviši nivo u poslednjih šest meseci u odnosu na dolar. Rizika i dalje ima puno, kao što su predstojeći izbori u Nemačkoj i Italiji, i to će biti novi testovi za evro.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik