Poreska uprava RS otpisala više od 100 miliona KM dugova

Bez autora
May 17 2017

Poreska uprava RS otpisala je prošle godine 107,27 miliona maraka duga za porez i doprinose preduzećima u kojima je okončan stečaj i na osnovu zastare potraživanja. U Poreskoj upravi objašnjavaju da su prinuđeni da otpišu obaveze dužnika nakon što rješenje stečajnog sudije o zaključenju stečajnog postupka postane pravosnažno.Najveći iznos duga otpisan je "Novoteksu" iz Trebinja - 51,24 miliona, dok je "Savi" iz Bijeljine isknjiženo 11,39 miliona KM. Na trećem mjestu je "Proleks" iz Kotor Varoša sa otpisanih 11,05 miliona maraka duga, dok četvrtu i petu poziciju zauzimaju banjalučka "Fruktona" i "Parma trejd" iz Laktaša, kojima su isknjižene obaveze teške 7,12 miliona, odnosno 5,44 miliona KM, prenio je Glas Srpske.

Poreska uprava RS otpisala više od 100 miliona KM dugovaPoreska uprava RS otpisala je prošle godine 107,27 miliona maraka duga za porez i doprinose preduzećima u kojima je okončan stečaj i na osnovu zastare potraživanja.

U Poreskoj upravi objašnjavaju da su prinuđeni da otpišu obaveze dužnika nakon što rješenje stečajnog sudije o zaključenju stečajnog postupka postane pravosnažno.

Najveći iznos duga otpisan je "Novoteksu" iz Trebinja - 51,24 miliona, dok je "Savi" iz Bijeljine isknjiženo 11,39 miliona KM. Na trećem mjestu je "Proleks" iz Kotor Varoša sa otpisanih 11,05 miliona maraka duga, dok četvrtu i petu poziciju zauzimaju banjalučka "Fruktona" i "Parma trejd" iz Laktaša, kojima su isknjižene obaveze teške 7,12 miliona, odnosno 5,44 miliona KM, prenio je Glas Srpske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik