Evropska investiciona banka u Srbiju investirala 4,5 milijarde evra

Bez autora
May 19 2017

U proteklih 15 godina Evropska investiciona banka je u države Zapadnog Balkana investirala oko devet milijardi evra, a skoro polovinu tog novca, ili oko 4,5 milijarde u Srbiju, izjavila je predstavnica EIB za Srbiju Dubravka Negre.Negre je na prijemu EIB podsetila da je ta institucija nastala kao finansijska poluga Evropske unije (EU) kako bi obezbedila podjednak i ravnomeran razvoj svih njenih članica, a danas posluje i u 150 država koje nisu članice Unije.

Evropska investiciona banka u Srbiju investirala 4,5 milijarde evraU proteklih 15 godina Evropska investiciona banka je u države Zapadnog Balkana investirala oko devet milijardi evra, a skoro polovinu tog novca, ili oko 4,5 milijarde u Srbiju, izjavila je predstavnica EIB za Srbiju Dubravka Negre.

Negre je na prijemu EIB podsetila da je ta institucija nastala kao finansijska poluga Evropske unije (EU) kako bi obezbedila podjednak i ravnomeran razvoj svih njenih članica, a danas posluje i u 150 država koje nisu članice Unije.

Prema njenim rečima, zemlje Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija, teže članstvu u EU, a EIB je spremna da podrži njihove apsiracije.

Negre je istakla da se finansijska podrška može očekivati kroz bespovratna sredstva EU i povoljna sredstva EIB.

Prijemu su prisustvovali ministri Dušan Vujović i Aleksandar Antić, predstavnici Vlade Srbije, bankarskog sektora i diplomatskog kora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik